AcasăNewsProcurorul Mihai Betelie arestat pentru coruptie l-ar fi favorizat pe Max Balasescu!

Procurorul Mihai Betelie arestat pentru coruptie l-ar fi favorizat pe Max Balasescu!

Max Balasescu

Procurorul Mihai Betelie, seful Parchetului Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, arestat in 26 ianuarie pentru fapte de coruptie, este acuzat si de divulgarea unor informatii pentru a-l favoriza pe procurorul Max Balasescu, cercetat de DNA si retinut miercuri.

Max Balasescu (foto luju.ro)

Concret, sustin magistratii, procurorul sef Betelie a aflat ca se urmareste de catre DNA interceptarea ambientala a lui lui Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, si ar fi divulgat aceasta procedura judiciara. Mihai Betelie, suspendat din functia de procuror, este acuzat de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, favorizarea infractorului, in legatura directa cu o infractiune de coruptie, instigare la infractiunea de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si santaj, in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

„Cu privire la acuzatia de favorizare a infractorului in legatura directa cu o infractiune de coruptie, Curtea retine, de asemenea, ca exista date din care rezulta ca inculpatul Betelie Mihai, in baza informatiei cu caracter clasificat «Strict Secret» privind luarea unor masuri specifice punerii in executare a autorizatiei din 26 mai 2011 emisa de Curtea de Apel Bucuresti in ce priveste convorbirile purtate in mediul ambiental in biroul procurorului B.M.I. (Balasescu Maximilian Ion – n.r)” ar fi intervenit peste oamenii serviciilor secrete care montau tehnica si ulterior ar fi divulgat presei aceste momente”, noteaza Curtea de Apel Bucuresti, in decizia sa referitoare la propunerea DNA de arestare a lui Mihai Betelie.

Potrivit Curtii de Apel, procurorul Balasescu era vizat „in dosarul 120/P/2011, avand ca obiect traficul de influenta in favoarea unor hoti de autoturisme”. Curtea de Apel mai noteaza ca informatia a fost primita de la jandarmul R.C.C., invinuit in cauza, iar „la data de 11/12 iunie 2011, (Mihai Betelie – n.r) s-a prezentat la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in timpul desfasurarii activitatilor specifice, insotit de invinuit (jandarmul RCC – n.r.), a supravegheat perimetrul sediului si a fotografiat sediul si autoturismele de serviciu ale autoritatilor de stat implicate, dupa care a luat legatura telefonic” cu ziaristii, care au publicat stirea primita si fotografiile pe un site.

In toamna anului trecut, Maximilian Balasescu a fost delegat la Parchetul Tribunalului Ilfov. Procurorul Max Balasescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov a fost retinut pentru ca ar fi primit 50.000 de euro de la vrajitoarele Vanessa si Melisa sa le scape de dosar, au declarat, miercuri, surse judiciare.

La solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie, Consiliul Superior al Magistraturii a emis, miercuri, aviz de retinere pe numele procurorului Max Balasescu, delegat la Parchetul Ilfov de la Parchetul Tribunalului Bucuresti.In 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea vrajitoarele Roxana Lider, cunoscuta drept Vanessa, si Rada Minca, cunoscuta drept Melisa, precum si a lui Ion Constantin si Sava Craiff Buzea pentru inselaciune si santaj, respectiv complicitate la aceste doua infractiuni.

Vrajitoarele au fost arestate in urma sesizarii Oanei Zavoranu, care a reclamat la politie ca a fost inselata de cele doua. Pentru a obtine o solutie favorabila in dosar, cele doua vrajitoare l-ar fi platit pe procurorul Balasescu, potrivit surselor citate. Initial, magistratul ar fi cerut 100.000 de euro, insa ar fi primit jumatate, mai spun sursele citate.

author avatar
Ciprian Purice
1.497 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger