AcasăNewsProcurorul Laurentiu Grecu, „spalat” de CSM

Procurorul Laurentiu Grecu, „spalat” de CSM

Pagubele făcute de Grecu, imputate de ANAF partenerului puşcăriaş

Intr-un mod de-a dreptul scandalos, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa apere onoarea procurorului Laurentiu Grecu de la Parchetul Judecatoriei Targu Jiu, desi este dovedit cert ca personajul in cauza a fost implicat in activitati de creditare asimilate actelor de camatarie, a inselat banci si societati comerciale si si-a traficat influenta.

Pagubele făcute de Grecu, imputate de ANAF partenerului puşcăriaş

Apararea reputatiei profesionale a fost ceruta chiar de procurorul Grecu, deranjat de adevarurile prezentate in ziarul National.

Desi publicatia noastra a prezentat documente prin care procurorul Laurentiu Grecu, cu doua luni inainte de a fi numit procuror, oferea bani mai multor persoane, pentru ca apoi, in declaratia de avere sa nu mentioneze nimic despre acesti bani, inspectorii CSM au ignorat total acest aspect.

Dupa cum au ignorat si faptul ca, odata ajuns procuror, Laurentiu Grecu s-a indreptat tocmai impotriva celor cu care inainte derula afaceri, el fiind atunci patronul firmei de transport Laremi Trans SRL. Asa a fost cazul Cristea Fluieratoru-Florentin Patru, pe care procurorul Grecu i-a anchetat uitand ca primului dintre cei doi, Cristea Fluieratoru, ii oferise servicii de transport de pietris si nisip, iar pe cel de-al doilea il imprumutase, chiar inainte de a fi numit magistrat, cu suma deloc modesta de 5.600 de euro. Fiind clar faptul ca procurorul se aflase cu cei doi in relatii comerciale, deci ar fi trebuit sa se abtina in a derula ancheta, CSM nu a vazut nici aici vreo incompatibilitate.

Tunurile comerciale ale lui Grecu, imputate unui puscarias

Hotarati sa il „albeasca” pe procurorul Laurentiu Grecu, cei de la Inspectia Judiciara din CSM nu au luat in seama nici dovezile cat se poate de reale privind implicarea magistratului in activitati economice. Patron al firmei Laremi Trans SRL, Laurentiu Grecu i-a cedat la data de 8 septembrie 2009 firma unui recidivist, Marcel Ruset, care imediat a fugit in Italia. Cu semnaturi falsificate si fara o hotarare de preluare a pasivului si activului, cei de la Registrul Comertului Gorj au acceptat modificarea actionariatului si a administratorului. Culmea insa, in lipsa lui Marcel Ruset – noul actionar si administrator ce era plecat in Italia,  din contabilitatea Laremi Trans au inceput sa dispara active. Reintors in tara, Marcel Ruset a fost condamnat si a efectuat o condamnare penala pentru infractiuni pe drumurile publice. Cat timp Ruset a stat in inchisoare, judecatorii de la Registrul Comertului Gorj s-au grabit sa radieze si sa lichideze firma Laremi Trans SRL. Deti ar fi trebui sa fie solicitat Fiscului un control de fond in vederea intrarii in insolventa, acest lucru nu s-a produs. Iar supriza a venit dupa circa doi ani, cand  Marcel Ruset a primit acasa de la ANAF o instiintare de plata in valoare de 18.013 lei!! De unde provenea aceasta suma? Pai tocmai din operatiunile comerciale si impozitele neplatite de cel ajuns procuror, Laurentiu Grecu, din vremurile in care era om de afaceri. Dar si in perioada de dupa, cand desi nu mai avea nici o calitate in firma Laremi Trans, tot mai vindea cate ceva. Caci, cum Marcel Ruset a fost fie fugit in Italia, fie inchis in penitenciar, acesta chiar nu ar fi avut posibilitatea de a mai face si afaceri.

Desi toate aceste lucruri si fapte ar fi meritat atent cercetate de Inspectia Judiciara, CSM s-a multumit sa anunte sec faptul ca „acuzatiile referitoare la activitatea si cariera domnului procuror, in sensul efectuarii unor acte de urmarire penala cu incalcarea dispozitiilor legale, existenta unor incompatibilitati, desfasurarea de activitati economice si implicarea in savarsirea a numeroase fapte penale, sunt nereale si lipsite de suport probator”. Desi insusi Marcel Ruset a denuntat aceste lucruri, indicand vanzari de bunuri, CSM nu s-a obosit sa il audieze. Sau macar sa verifice.

Din afacerist emitent de CEC-uri false, a ajuns procuror cu WV ultimul tip

„Albit” de colegii din CSM, procurorul Laurentiu Grecu nu a mai trebuit sa raspunda nici de justificarea banilor din conturi si de achizitiile de masini, case si apartamente. Desi calculele arata ca au fost ani in care toata familia procurorului s-a intretinut la limita subzistentei, magistratul tocmai a devenit de curand proprietarul unui superb WV nou-nout. Inmatriculat neaparat cu numere de Parchet.

author avatar
National
1.018 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger