AcasăNewsProcurorul General Kovesi a dispus control operativ la DIICOT in cazul Mihail...

Procurorul General Kovesi a dispus control operativ la DIICOT in cazul Mihail Boldea

Procurorul general al Romaniei Codruta Kovesi a dispus un control privind stabilirea modalitatilor de valorificare a informatiilor si masurile dispuse de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in cazul Boldea.

„Obiectivul controlului dispus are in vedere stabilirea modalitatilor de valorificare a informatiilor si masurile dispuse de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ca urmare a monitorizarii inculpatului Boldea Mihail pentru perioada cuprinsa intre data de 16 martie 2012 – aducerea la cunostinta a invinuirii si 22 martie 2012 – data emiterii mandatului de arestare in lipsa”, se arata, joi, intr-un comunicat al Ministerului Public.

Documentul mai mentioneaza ca este vorba despre un „control operativ, prin procuror anume desemnat din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica”. Potrivit comunicatului, rezultatul verificarilor va fi adus la cunostinta opiniei publice.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT Galati pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro. DIICOT a avut primele informatii privind plecarea din Romania a lui Mihail Boldea, miercuri, in jurul orelor 15.00, deputatul iesind din tara prin vama Giurgiu, cu destinatia Tucia, de unde, in 18 martie, a plecat cu un avion spre o destinatie necunoscuta deocamdata. Camera Deputatilor a aprobat in 20 martie ridicarea imunitatii lui Mihail Boldea. Seful DIICOT, Codrut Olaru, a declarat, joi, ca anchetatorii nu au solicitat instituirea interdictiei de a parasi tara in cazul deputatului pentru ca avizul privind retinerea si arestarea acestuia ramanea fara obiect, in conditiile in care nu pot fi dispuse doua masuri preventive.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a declarat, joi, ca autoritatile romane au stabilit oarecum traseul pe care acesta l-a urmat. De asemenea, Kovesi a declarat ca n-ar arunca pe umerii procurorului responsabilitatea plecarii lui Mihail Boldea, neputand spune ca a gresit din moment ce legea in vigoare nu-i permite sa ia anumite masuri, precizand ca deputatul avea dreptul sa paraseasca tara.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dispus, joi, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta urmand sa fie dat in urmarire generala si internationala.

author avatar
National
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger