AcasăNewsProcurorul General al SUA, primit de președintele Iohannis și de premierul Dăncilă

Procurorul General al SUA, primit de președintele Iohannis și de premierul Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe procurorul general al SUA, William Barr, context în care oficialul american a subliniat importanţa ca România să rămână un aliat predictibil, stabil şi responsabil, care respectă şi promovează valorile democratice şi statul de drept.

„Oficialul american a exprimat aprecierea deosebită pentru soliditatea Parteneriatului Strategic cu România, care este cel mai de încredere aliat al SUA din regiune, relaţiile bilaterale fiind foarte apropiate, nu numai în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul apărării şi securităţii, ci şi al aplicării legii, inclusiv în domeniul cibernetic”, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

La rândul său, preşedintele României şi-a exprimat aprecierea pentru substanţa şi dinamica Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii, “care a devenit tot mai puternic în ultimii ani”, reiterând angajamentul consecvent al României şi al său personal pentru aprofundarea acestuia pe toate dimensiunile: politică, de apărare şi securitate, dar şi în domeniul cooperării juridice şi al statului de drept.

Klaus Iohannis a subliniat, totodată, necesitatea ca şi cooperarea în domeniul economic să ajungă la acelaşi nivel de excelenţă.

La rândul ei, Viorica Dăncilă a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu William Barr.

 

În cadrul întâlnirii, premierul a solicitat sprijinul procurorului general al SUA pentru includerea României în Programul Visa Waver, aspect aflat în atenția autorităților române.

Aceasta a precizat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluții pentru continuarea reformei justiției și a legislației penale, în acord cu angajamentele internaționale ale României, dar și cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO, precum și cele ale SUA.

“Guvernul României și societatea românească sunt profund atașate valorilor europene și occidentale. Pentru români și pentru Guvern, viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană, alături de partenerii săi strategici, SUA reprezentând o prioritate”, a subliniat prim-ministrul.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger