AcasăNewsProcurorul general al Romaniei: "Alina Bica trebuie sa plece din fruntea DIICOT"

Procurorul general al Romaniei: „Alina Bica trebuie sa plece din fruntea DIICOT”

Dupa ce Alina Bica, sefa DIICOT, a fost retinuta pentru 24 de ore, fiind acuzata de abuz in serviciu, tot mai multe persoane importante ii solicita demisia din fruntea DIICOT.

Unul dintre cei care o vor pe Alina Bica eliminata din fruntea DIICOT este Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei.

Acesta sustine ca „voi cere revocarea Alinei Bica de la conducerea DIICOT, in cazul in care aceasta nu va demisiona”.
Tiberiu Nitu se va ocupa de problemele DIICOT alaturi de Elena Giorgiana Hosu, procurorul-sef adjunct al DIICOT, cel putin pe perioada in care Alina Bica are probleme cu legea.

„Conducerea DIICOT va fi asigurata de catre doamna procuror-sef adjunct impreuna cu mine pentru ca procurorul general conduce DIICOT si DNA prin intermediul procurorilor-sefi”, a declarat Nitu.

Alina Bica a fost retinuta joi seara, pentru 24 de ore, fiind acuzata de abuz in serviciu intr-un dosar de retrocedari ilegale.

Alina Bica a facut parte dintr-o comisie din ANRP, care a aprobat, in 2011, despagubirea lui Gheorghe Stelian cu aproape 90 de milioane de euro pentru un teren din Capitala care a fost supraevaluat. Din comisie au mai facut parte Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, si Lacramioara Alexandru.

author avatar
Cristi Ionita
696 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger