AcasăNewsProcurorul DNA a cerut majorarea pedepsei lui Adrian Nastase

Procurorul DNA a cerut majorarea pedepsei lui Adrian Nastase

Adrian Nastase

Procurorul DNA a cerut, in cadrul dosarului „Trofeul Calitatii”, majorarea pedepsei lui Adrian Nastase. Momentan, pedeapsa acestuia este de doi ani de inchisoare cu executare.

Adrian Nastase

Reprezentantul DNA a cerut, miercuri, la Inalta Curte de Justitie si Casati, unde se judeca recursul lui Adrian Nastase asupra sentintei din dosarul „Trofeul Calitatii”, majorarea pedepsei fostului premier.

Acestra si-a motivat cererea, precizand ca infractiunea a fost savarsita in conditii agravante. Potrivit procurorului, citat de Realitatea TV, Adrian Nastase si-a exercitat influenta asupra unor persoane din cadrul institutiilor publice, cum ar fi Vasile cristian, Maria Popovici, Bogdan Popovici si Irina Jianu, in scopul oragnizarii „Trofeului Calitatii” care presupunea „colectarea de bani pentru campania lui Adrian Nastase”. Reprezentantul DNA a completat, spunand ca „sumele urmau sa fie transefrate in conturile Eurografica pentru achitarea materialelor electorale”.

O data cu cererea de majorare a pedepsei, procurorul DNA a cerut si casarea sentineti privind condamnarea Irinei Jianu, pentru infractiunea e spalare de bani, precum si interzicerea unor drepturi pentru Adrian Nastase, Irina Jianu si Bogdan Popovici.

author avatar
Ionut Zgimbau
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger