Marian Drilea, procurorul care a dat publicitatii stenogramele in care apare Traian Basescu, a negat ca seful statului ar fi fost interceptat, anuntand si ca presa a castigat batalia.
Cel care a oferit stenogramele in care apare Traian Basescu, respectiv procurorul Marian Drilea, a negat faptul ca in stenograme, alaturi de Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, ar fi presedintele Romaniei, anuntand ca, in fapt, interlocutorul acestuia ar fi „un barbat”.
„Nu a fost presedintele Romaniei inregistrat. Autorizatia legal obtinuta a fost data pe Blejnar la vremea aceea. Si nu numai pe el, au fost zeci de persoane. Nici vorba sa fie interceptat presedintele, nici pomeneala de asa ceva. Daca va uitati in dosar, in nota de redare, nici macar nu scrie Traian Basescu, scrie <<discutie cu un barbat>>. Ati castigat aceasta batalie”, a declarat Marian Drilea pentru evz.ro, preluat de rtv.net.
Conform baratului, informatia conform careia Traian Basescu ar fi fost interceptat a fost interpretata gresit de presa, motiv pentru care, atata vreme cat va mai fi la Parchet, se va ocupa doar de „gainarii si nimicuri”.
„Evident ca in momentul in care eu lucram la rechizitoriu, majoritatea cereau, deci rechizitoriul se afla la grefiera, la procurorul Codrut Olaru, la alti colegi care vroiau sa-l vada, sa vada ce scriu, despre cine scriu. Deci asta a fost o forma de cenzura evidenta si clara ca dupa aceea sa se poata sustine in massmedia. Doua obiective majore a avut chestia asta. Unu sa se sustina ca eu am difuzat presei. Doi, s-a inventat povestea ca eu il cunosc pe Victor Ponta pe care eu nu l-am vazut in viata mea si n-am schimbat o vorba cu el in viata mea. (…) Va spun ca ati castigat batalia asta pentru ca atata vreme cat voi mai ramane eu in Parchet nu ma voi mai ocupa decat de gainarii, de copil de scoala care vinde trei grame de cannabis, de toate nimicurile de pe lumea asta”, a mai spus procurorul care a dat publicitatii stenogramele in care apare Traian Basescu.
Totodata, explica Marian Drilea, el a procedat legal in momentul in care a lasat discutiile la dosar, desi acestea nu au nicio legatura cu cazul care se judeca.
„Aceste interceptari niciodata nu vor trebui distruse, decat in doua situatii majore: dupa ce se da o hotarare definitiva de condamnare sau in cazul in care se dispune netrimiterea in judecata a persoanei la interventia termenului de prescriptie. Atunci vor fi distruse! (…) Legea spune asa: ca toate convorbirile vor fi redate si vor fi puse la dosar, la prezentarea materialului de urmarire penala vor fi prezentate inculpatului si, daca solicita, i se si pun sa le asculte”, a mai explicat procurorul.