AcasăNewsProcurorii sustin ca Vantu este in continuare boss-ul RealitateaTV. Vezi dovada! ...

Procurorii sustin ca Vantu este in continuare boss-ul RealitateaTV. Vezi dovada!

Referatul intocmit de procurori in cazul Petrom Service arata ca Sorin Ovidiu Vantu a ramas “beneficiarul real” al firmei ce detine RealitateaTV, chiar si dupa vanzarea companiei catre Elan Schwarzenberg.

Astfel, anchetatorii sustin ca, desi in actionariatul companiei Bluelink Comunicatione, s-au produs o serie de modificari la data in care Schwarzenberg a cumparat 92% din actiuni, in realitate boss-ul real al acestei companii a ramas tot Sorin Ovidiu Vantu

Conform referatului, pana la data de 29.04.2011 proprietarul companiei Bluelink Comunicatione a fost Vitalie Dobanda, iar dupa aceasta data, din cele 1.100 de actiuni ale companiei 100 i-au revenit acestuia, in timp ce restul de 1.000 au devenit propretatea lui Elan Schwarzenberg, in schimb procurorii apreciaza ca, in continuare, Sorin Ovidiu Vantu a ramas “beneficiarul real”, iar actionarii nominali si directorul nominal erau „paravane”.

Procurorii fac dezvaluiri interesante

„Din declaratiile depuse la deschiderea conturilor bancare si din evidentele departamentului de inregistrare a societatilor din strainătate inscrisuri transmise de autoritatile judiciare cipriote in urma comisiei rogatorii internationale solicitate in cauza rezulta ca toate companiile offshore prin intermediul carora s-au realizat achizitiile de actiuni si fraudarea patrimoniului S.C. Petromservice S.A. sunt controlate de Vantu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian, care au contribuit astfel in mod nemijlocit la săvarsirea infractiunii de delapidare. Astfel, din inscrisurile mentionate rezulta date cu privire la actionarii si directorii nominali, precum si cu privire la beneficiarii reali ai companiilor implicate in faptele descrise anterior”, se arata in documentele anchetei.

Elan se jura ca e proprietarul RealitateaTV

„Cu regret trebuie sa-i contrazic pe domnii procurori, vehement, in trei subiecte. Unu: detin in nume propriu si personal 92% din Bluelink. Sunt beneficiar total, real, cum vreti sa formulati. Doi: Sunt unicul director al companiei. Trei: compania Bluelink nu detine niciun cont in Cipru. Am vazut ca stimatii procurori sustin ca am avea un cont si ca beneficiarul contului ar fi Sorin Ovidiu Vantu si directorul firmei ar fi domnul Vitalie (Dobanda – n.r.). Deci, la toate trei punctele: sunt actionar cu 92%; directorul firmei sunt eu – exista si la Registrul Comertului; nu avem cont in Cipru”, a explicat Elan Schwartzenberg pentru hotnews.ro.

SORIN OVIDIU VANTU reface RealitateaTV cu angajati „furati” de la Ghita!

Un alt episod foarte interesant din care reiese ca Sorin Ovidiu Vantu era cel care trage sforile in RealitateaTV este momentul separarii postului de televiziune in cel coordonat de Sebastian Ghita, cu sediul in Casa Presei si redenumit ulterior in RTV si postul gestionat de Elan Schwarzenberg ce a pastrat vechea sigla si s-a mutat cu echipamente cu tot in cladirea Willbrook. In acele clipe, desi stia ca este filmat, analistul Bogdan Chirieac – om de casa al lui SOV – relata cum l-a sunat pe acesta si l-a felicitat pentru modul exceptional in care si-a pastrat televiziunea, in ciuda presiunilor imense, printre care si cateva arestari, ce aveau ca tinta “predarea” catre Putere a postului RealitateaTV.

[youtube]3XTPJUN0HA4[/youtube]

author avatar
Ciprian Purice
560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger