AcasăNewsProcurorii sparg “fratia blaturilor” dintre avocati si judecatori

Procurorii sparg “fratia blaturilor” dintre avocati si judecatori

Procurorii anticoruptie sunt foarte aproape de a sparge un nou „buboi” care, de atata amar de vreme, cangreneaza pur si simplu Justitia din Romania. Pentru ca, pana acum, nu se reusise sa se demonstreze legatura directa dintre unii avocati „de penal” specializati in eliberarea pe banda rulanta a clientilor sai si judecatorii care dadeau aceste decizii de-a dreptul aberante.

Eliberarea conditionata a lui Sile Camataru este considerata suspecta de catre procurori

Iata insa ca, pornind de la eliberarea suspecta a temutului interlop Sile Camataru, oamenii Laurei Codruta Kovesi au reusit sa dea de itele unei intregi retele al carei „nucleu” era format din renumiti avocati, care, in schimbul unor sume consistente de bani, le promiteau membrilor anumitor clanuri mafiote ca vor fi scosi de dupa gratii inainte de termenele legale. Ceea ce, de altfel, pare sa se fi si intamplat, nu de putine ori.

Dusmani de moarte

Membrii „Clanului Sportivilor” apelau la serviciile avocatilor anchetati de DNA

Culmea este ca tupeul avocatilor anchetati de catre procurorii DNA era atat de mare, incat acestia nu aveau nicio jena de a interveni pentru a incerca eliberarea nu doar a membrilor aceluiasi clan interlop, dar si infractori care erau recunoscuti drept dusmani de moarte ai celor dintai. Astfel, dupa cum indica ancheta de pana acum, procurorii au dubii nu doar asupra eliberarii conditionate a liderului interlop Sile Camataru, dar si asupra inercarii de punere in libertate a unor rivali de-ai acestuia din gruparea adversa, „Clanul Sportivilor”. Ce-i drept, in cazul acestora din urma, nu s-a si ajuns la eliberarea propriu-zisa, interventia procurorilor prevenind scoaterea lor de dupa gratii.

Oferta de primavara

Unii judecatori erau mana in mana cu avocatii penali

Pretul solicitat de catre avocati pentru un astfel de demers profund ilegal varia in jurul catorva zeci de mii de euro, in functie atat de „renumele” clientului, cat si de duritatea condamnarii primite de acesta. Insa, cel putin dupa cum reiese din monitorizarea facuta in aceasta primavara, se pare ca, daca mai multi membri dintr-un anume „lot” de interlopi apelau la serviciile avocatilor care sustineau ca sunt mana in mana cu anumiti judecatori coruptibili, intermediarii erau dispusi sa accepte un pret special. Iar oferta avocatilor intr-un asemenea caz ajungea la „doar” 30.000 de euro.

 

author avatar
Toni Matei
1.220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger