AcasăNewsProcurorii solicita arestarea a 14 suspecti de evaziune fiscala si spalare de...

Procurorii solicita arestarea a 14 suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de 17 dintre angajatii SC SDS Interpharma SRL, persoanele respective fiind acuzate de evaziune fiscala si spalare de bani.

14 dintre cei 17 suspecti vor fi prezentati, miercuri, in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Cei 14 suspecti pe care procurorii ii vor arestati sunt Aziz Imran, Sirin Ibrahim, Teuca George-Bogdan, Tiganus-Nita Maura, Stoian Gheorghita, Rujoiu Steliana-Maria, Donceag Gabriel, Gheorghe Alexandru Cristian, Cheles Teodor Serban, Vlad Marius Alinel, Stefan Auras-Ilie, Grasu Constantin, Rabanca Ovidiu Constantin si Dumitru Cristian.

Suspectii din acest dosar livrau produse farmaceutice colectate de pe piata neagra fara documente justificative. Produsele farmaceutice erau procurate din Turcia sau Ucraina.

In scopul disimularii provenientei, circuitului si proprietatii asupra sumelor de bani obtinute din aceste activitati ilicite, acestea au fost transferate prin mai multe circuite financiare frauduloase (utilizand transferuri succesive prin societati cu comportament de tip fantoma controlate de inculpati), pana la retragerea lor in numerar.

Suspectii sunt acuzati ca s-au sustras de la plata impozitului pe profit si ca au prejudiciat statul cu peste 21 de milioane de lei.

author avatar
Cristi Ionita
2.889 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger