AcasăNewsProcurorii pun sechestru pe stocurile Lukoil

Procurorii pun sechestru pe stocurile Lukoil

Grupul Lukoil este implicat intr-unul dintre cele mai mari dosare din istoria justitiei romanesti, iar procurorii au pus deja stapanire pe proprietatile companiei.

Reprezentantii Lukoil sunt banuiti de comiterea mai multor infractiuni precum evaziune fiscale si spalare de bani si sunt banuiti ca au prejudiciat statul cu peste 230 de milioane de euro.

Deja s-au demarat actiunile specifice pentru recuperarea prejudiciului, astfel ca anchetatorii au pus sechestru pe petrolul si carburantii detinuti de Lukoil si stocati in mai multe spatii de depozitare.

Conform digi24.ro, reprezentantii Lukoil au recunoscut ca vor exista probleme in ceea ce priveste aprovizionarea benzinariilor detinute de grup in Romania, singura varianta fiind aducerea de carburanti de la rafinaria detinuta de Lukoil la Burgas (Bulgaria).

In acelasi timp, cei de la Lukoil au demarat procedurile pentru inchiderea rafinariei din Ploiesti. Lukoil este al treilea cel mai mare distribuitor de carburanti din Romania, dupa OMV Petrom si Rompetrol, si are numeroase contracte cu statul, printre clientii companiei aflandu-se Senatul, Camera Deputatilor, Ministerul Sanatatii, Posta Romana, RATB sau CFR Calatori.

author avatar
Cristi Ionita
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger