AcasăNewsProcurorii il trimit in instanta pe Gheorghe Benea, fostul director al Loteriei

Procurorii il trimit in instanta pe Gheorghe Benea, fostul director al Loteriei

Cercetat la momentul de fata sub control judiciar, Gheorghe Benea, fostul director general al Loteriei Romane, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie, asemeni altor cinci persoane vizate in acelasi dosar.

Fostul numar 1 din cadrul Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR)

Cauza va ajunge pe masa judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, transmit, miercuri, reprezentantii DNA, care mentioneaza ca, pe langa Benea, acuzat de luare de mita, in acelasi dosar mai sunt cercetati, printre altii, si alti doi fosti sefi din cadrul companiei in cauza -CNLR. Este vorba despre Ovidiu Ripanu, in calitate de sef Serviciu Achizitii, acuzat de luare de mita si participatie improprie la spalare de bani, ambele in forma continuata, si despre Remus Leonard Lazareanu, in calitate de director executiv al CNLR, acuzat de luare de mita in forma continuata.

Din rechizitoriul intocmit de procurori reies, printre altele, faptul ca in mai 2010, „conducerea Companiei Nationale Loteria Romana a atribuit unei societati cu activitate de comercializare autovehicule (dealer auto), administrata de inculpatul Sorescu Nicolae Virgil, un contract de furnizare de 182 de autovehicule in sistem buy-back, pentru inlocuirea parcului auto al Loteriei Romane. Contractul a fost initiat, fundamentat si atribuit anume pentru a favoriza respectiva societate comerciala”, dar si ca „pentru atribuirea contractului de schimbare a parcului auto al Loteriei Romane, persoane din conducerea Loteriei romane au primit sume de bani si bunuri”.

sursa foto: radioiasi.ro

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger