AcasăNewsProcurorii iau Moldova cu asalt

Procurorii iau Moldova cu asalt

DNA a descalecat in forta pe plaiurile moldovenesti, de unde i-a ”cules”, ieri, pe sefii Consiliilor Judetene din Iasi si Suceava: penelistul Cristian Adomnitei si social-democratul Catalin Nechifor.

Seful CJ Iasi, liberalul Cristian Adomnitei si omologul sau sucevean, pesedistul Catalin Nechifor (foto) au intrat, de ieri, in moara DNA

Primul a picat suceveanul Catalin Nechifor, care s-a trezit cu sediul Consiliului perchezitionat de procurori, principala persoana vizata fiind chiar el. Motivul: DNA il suspecteaza ca ar fi luat, impreuna cu senatorul PSD Ovidiu Dontu, 20.000 de euro mita de la Iulian Contac (reprezentantul Transporturi Auto SA Botosani), in schimbul facilitarii castigarii unui contract de modernizare a unui drum, contract in valoare de peste 28 milioane lei. Tot pe surse se spune ca Nechifor este anchetat si pentru o interventie pe care a facut-o in 2013 pe langa membrul CNA Monica Gubernat – careia i-ar fi cerut sa anuleze o decizie de retragere a licentei unei statii TV din Gura Humorului, de care Nechifor se folosea pentru mediatizarea propriei activitati.

Cristian Adomnitei

Interesant, in context, este faptul ca senatorul Ovidiu Dontu, cel de-al doilea personaj principal vizat de ofensiva procurorilor, este unul dintre autorii amendamentului care vizeaza inlocuirea sintagmei ”suspiciune rezonabila” cu sintagma ”indicii temeinice” in codul de procedura penala – masura care, in cazul adoptarii, va ingreuna arestarea preventiva. Al doilea pe lista DNA a fost ieseanul Cristian Adomnitei, care a fost umflat direct din trafic si adus la DNA. In cazul lui, sursele sustin ca Adomnitei (presedintele CJ Iasi) este cercetat, impreuna cu alte doua angajate ale Consiliului – Teodora Jinga, sefa Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila si Carmen Irimescu, sefa Serviciului Proiecte si Parteneriate – pentru o frauda legata de fonduri europene.

Dupa aproximativ 7 ore de audieri, procurorii DNA au decis retinerea lui Cristian Adomnitei pentru 24 de ore.

 

author avatar
Simona Badulescu
1.045 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger