AcasăNewsProcurorii i-au pus gand rau lui Traian Basescu

Procurorii i-au pus gand rau lui Traian Basescu

Procurorii de la Parchetul General au decis sa redeschida dosarul in care Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, este acuzat de santaj de Gabriela Firea, senator PSD.

Pe 16 aprilie, Gabriela Firea a depus o plangere penala impotriva lui Traian Basescu, acuzandu-l pe seful statului din acea perioada de amenintare si santaj, dupa ce Traian Basescu a facut mai multe declaratii delicate in timpul unei emisiuni televizate.

Pe 18 aprilie, procurorii au anuntat ca au deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de santaj, dar si ca au suspendat ancheta pe motiv ca presedintele se bucura de imunitate. Gabriela Firea a atacat decizia procurorilor, de suspendare a anchetei, la Curtea Constitutionala, dar magistratii CCR i-au respins solicitarea.

In cele din urma, Traian Basescu i-a predat stafeta de presedinte al Romaniei lui Klaus Iohannis si si-a pierdut imunitatea, astfel ca procurorii au decis redeschiderea dosarului in care fostul sef de stat este acuzat de santaj.

Urmeaza ca procurorii de la Parchetul General sa decida daca este cazul sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Traian Basescu.

author avatar
Cristi Ionita
2.411 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger