AcasăNewsProcurorii fac scut in jurul lui Lazar. Degeaba!

Procurorii fac scut in jurul lui Lazar. Degeaba!

Peste 200 de procurori au semnat o petitie si i-au trimis-o, ieri, ministrului Justitiei, Tudorel Toader. In jalba inaintata, acestia si-au declarat credinta eterna si au sutinut ca il sustin, neconditionat, pe procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. Demersul magistratilor va ramane, insa fara obiect, pentru ca protocolale ilegate semnate de seful lor s-au dovedit a fi reale si, mai mult, au produs efecte catastrofale.

In urma cu cateva zile, ministrul Justitiei anunta ca a dispus un control al activitatii sefului procurorilor din Romania, Augustin Lazar. Acest demers a fost primit cu multa reticenta de apropiatii acestuia care i-au sarit in ajutor imediat, desi un astfel de demers nu s-a facut pe tot mandatul de peste 5 ani al procurorului Augustin Lazar si este perfect legal, chiar se impunea. Dar, misculatiile celor care au inca nevoie de ajutorul sefului si nu se pot descurca singuri pentru ca ar rasari, de sub pres, dosarele facute „naspa” sau protocoalele incheiate pe genunchi , sau intimitatile scarboase de pe ”culoarele Justitiiei” din  ”capmul tactic”, sau mai pe scurt, cum ”paradeau” ei, procurorii, la comanda SRI pe oricine le statea in cale.  Astfel ca, cei care se stiu cu musca pe caciula au sarit ca arsi in apararea conducatorului mult iubit, Augustin Lazar. ”Aproape 200 de procurori si judecatori au transmis o scrisoare deschisa ministrului Justitiei Tudorel Toader prin care isi exprima ingrijorarea fata de declaratiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public. Ei spun, in epistola,  ca afirmatiile ministrului pot aduce prejudicii societatii in plan intern, dar si la nivel international. ”Magistratii isi exprima si sustinerea fata de procurorul general Augustin Lazar, in contextul declansarii procedurii de evaluare a sa”, mai scrie in scrisoare. Dar sa  nu uitam, acest demers de evaluare a unui procuror, fie el si procurorul general al Romanie, este uzuala oriunde in lume. Un asfel de bilant se poate face daca sefului procurorilor, asa cum scrie in Coduri, respectiv, ministrul Justitiei, indiferent care ar fi acela, are anumite indoieli despre activitatile subalternului, in acest caz Augustin Lazar. Mai mult, dezvaluirile facute de Dariu Valcov, privind protocolul semnat in 2016, chiar de Augustin Lazar impreuna cu seful de acum al SRI, Eduard Hellvig, a starnit panica mare, tsunami, si ei, ”baietii”, pardon, ”procurorii cu ochi albastri” stiu de ce si se tem. Asa ca incearca sa il sustina pana in panzele albe pe Augustin Lazar, desi stiu ca propocoalele sunt protocoale, au incalcat legea si ca se aude zanganit de catuse pentru multi procurori, intr-un septembrie foooarte fierbinte.

author avatar
Ramona Feraru
937 afisari

2 COMENTARII

  1. Mafia din procuratura generala are un cap al carui par este cam vopsit si procurorii de aici fac scut,la ordin,ca o omerta,in jurul sau,pacat ca scutul acesta se bazeaza pe incalcari grave ale Constitutiei,incalcari ce pot fi permise numai intr-o colonie.

  2. Un articol „erect” ce critică activitatea procurorului Lazăr, în slujba justiției imparțiale și independente, autoarea articolului declarându-se ,,foooarte” nemulțumită de ,,protocol”?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger