AcasăNewsProcurorii DNA vor ca fostul ministru de Interne sa ramana dupa gratii

Procurorii DNA vor ca fostul ministru de Interne sa ramana dupa gratii

Incarcerat din 21 ianuarie, Cristian David, fostul ministru de Interne, va ajunge din nou in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii trebuie sa decida daca prelungesc sau nu arestul preventiv al lui Cristian David in dosarul in care fostul ministru de Interne este acuzat de luare de mita.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca fostul ministru de Interne a primit, in februarie 2008, o mita in valoare de 500.000 de euro de la un denuntator.

Cristian David ar fi trebuit sa intervina pe langa Cristinel Bigiu, prefect de Buzau, pentru a-l favoriza pe denuntator intr-un dosar in care se solicita obtinerea unui titlu de proprietar asupra unui teren de 15 hectare aflat in intravilanul municipiului Buzau.

Procurorii DNA i-au instiintat, deja, pe magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca solicita prelungirea masurii arestului preventiv in cazul lui Cristian David pe motiv ca acesta s-ar putea folosi de influenta pe care o are pentru a-i convinge pe cei din dosar sa-si modifice declaratiile.

author avatar
Cristi Ionita
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger