AcasăNewsProcurorii DNA intră pe fir. Ce nereguli s-au descoperit după incendiul de...

Procurorii DNA intră pe fir. Ce nereguli s-au descoperit după incendiul de la „Matei Balș”

matei balsProcurorii DNA intră pe fir. Ce nereguli s-au descoperit după incendiul de la „Matei Balș”

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că va sesiza DNA-ul în privinţa incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Acesta spune că după verificările efectuate de Corpul său de Control au fost descoperite mai multe nereguli. „Pereții de evacuare nu erau rezistenți la foc, alarma la incendiu nu era peste tot funcțională, o sesizare se face către DNA privind asigurarea serviciile de intervenție cu o firmă nespecializată.

Am așteptat ca Ministerul Sănătății să vină cu propriile rapoarte, dar nu a venit. Mă aștept și la măsuri de la fostul ministru al Sănătății, că era acolo un plan de măsuri, să vedem câte s-au îndeplinit”, a declarat șeful Guvernului. Raportul va fi disponibil pe site-ul guvernului, conform premierului.

Bilanțul tragediei a ajuns la 24 de decese

Incendiul de la Institutul „Matei Balş” a izbucnit pe data de 29 ianuarie, în jurul orei 5 dimineaţa, la parterul unităţii spitaliceşti care tratează bolnavii infectaţi cu virusul COVID-19. Focul a cuprins patru saloane în care erau internaţi pacienţi cu forme COVID medii şi severe, ţinuţi pe masă de oxigen.

Trei bolnavi au decedat carbonizaţi, iar cea de-a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. O alta a fost descoperită în toaleta secției. Aproximativ 102 pacienți au fost evacuați dintr-un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală, ca urmare a izbucnirii unui incendiu. Bilanţul tragediei a ajuns la 24 de decese.

author avatar
Andreea Vlad
185 afisari

1 COMENTARIU

  1. Chiar asa ? DNA are competente generale sau clar definite in legea de organizare si functionare ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger