AcasăNewsProcurorii DNA fac perchezitii la Inspectoratul de Stat in Constructii, in Dosarul...

Procurorii DNA fac perchezitii la Inspectoratul de Stat in Constructii, in Dosarul „Trofeul Calitatii”

Adrian Nastase

Procurorii DNA au facut perchezitii, in aceasta dupa-amiaza, la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), de unde au ridicat documente. ISC a trimis instantei o informare, in dosarul „Trofeul Calitatii”, prin care institutia arata ca nu se constituie parte civila in aceasta cauza.

Adrian Nastase

In acest sens, ISC a indicat raportul de expertiza contabila care a concluzionat ca, in urma organizarii evenimentului denumit „Trofeul Calitatii in Constructii”, in bugetul institutiei nu a fost inregistrat vreun prejudiciu.

La termenul de miercuri al procesului, judecatorii instantei supreme au ridicat din oficiu problema amanarii judecarii cauzei, pe motiv ca audierea inculpatilor in faza recursului trebuie facuta in prezenta tuturor acestora. Miercuri au lipsit Diana Gasparovici si Irina Jianu. Ca atare, instanta a amanat judecarea cauzei pentru 30 mai.

In ianuarie acest an, ICCJ l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul „Trofeul calitatii”, in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. In acelasi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost condamnata la sase de inchisoare. Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, a primit sase ani de detentie.

author avatar
National
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger