AcasăNewsUPDATE. Percheziții DNA la Primăria Capitalei! Procurorii au intrat peste Nicușor Dan!...

UPDATE. Percheziții DNA la Primăria Capitalei! Procurorii au intrat peste Nicușor Dan! Detalii uluitoare din anchetă

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Procurorii DNA au descins joi dimineață, 20 ianuarie, la Primăria Capitalei. Edilul Nicușor Dan a confirmat că reprezentanții DNA au venit în biroul său, de unde au ridicat mai multe documente.

UPDATE: Surse judiciare susțin că ar fi anchetate angajările efectuate la Primăria Capitalei din perioada 1 noiembrie 2020-31 august 2021. Nicușor Dan a preluat mandatul de primar general în data de 29 octombrie 2020, după ce a câștigat alegerile locale din acel an.

Ar fi vizate de anchetă atât departamentul de Resurse Umane al Primăriei Capitalei, cât și Administrația Cimitirelor. „Surse politice susțin că ar fi vorba despre angajări făcute în Primăria Capitalei de către Nicușor Dan, ca parte a înțelegerii cu fostul lider PNL, Ludovic Orban”, potrivit site-ului menționat.


Primarul Capitalei a făcut precizări pe acest subiect la finalul declarațiilor pe tema grevei de la STB, de joi dimineață.

„Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziţie. Le-am spus că bineînțeles, dar eu trebuie să plec la o conferinţă de presă. Mi-au spus ceva legat de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc”, a spus Nicușor Dan.

„Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Comunicat DNA. Ce caută procurorii

De la DNA au fost făcute câteva scurte precizări cu privire la perchezițiile derulate joi în Capitală, fiind vorba, din câte reiese din comunicatul oficial, despre trei instituții publice situate în București.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, sună comunicatul DNA.

1.319 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger