AcasăNewsProcurorii din dosarul „Motorina” iau la rand nevestele vamesilor

Procurorii din dosarul „Motorina” iau la rand nevestele vamesilor

Seful Vamii Calarasi, Ion Voicu a fost saltat de ”mascati” chiar daca afacerile le avea pe numele sotiei

In urma cercetarilor efectuate de procurorii DIICOT de la Brasov in ceea ce priveste evaziunea fiscala cu produse petroliere, colegii lor de la Calarasi au reusit sa destructureze o alta retea aflata sub obladuirea fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar.

Seful Vamii Calarasi, Ion Voicu a fost saltat de ”mascati” chiar daca afacerile le avea pe numele sotiei

Astfel au fost retinute opt persoane acuzate ca importau motorina Euro 5, fara plata accizelor, si pe care, pe propria raspundere, se obligau sa o prelucreze in produse infoerioare, de tip combustibil lichid greu si motorina Navo.

Reteaua sotiilor

Ion Voicu

In schimb, motorina era vanduta in statiile detinute de persoane care faceau parte din grupul infractional. In urma cercetarilor, procurorii au descoperit ca evazionistii beneficiau de sprijinul angajatilor de la Directia de Accize si Operatiuni Vamale Calarasi, care efectuau controale formale la respectivele firme. Mai mult, la dispozitiile lui Ion Voicu, seful Vamii Calarasi, subalternii acestuia asigurau si spatiile necesare traficului cu motorina. Numai ca anchetatorii nu puteau demonstra deloc legatura infractionala dintre vamesi si evazionisti. Au strans insa probele necesare de-abia dupa ce au monitorizat atent „nevestele vesele” ale vamesilor si au descoperit ca acestea sunt asociate, intr-un lant de firme, cu consoartele benzinarilor. Prima dovedita a fost Monica Voicu, sotia sefului Vamii Calarasi, dupa care procurorii le-au luat la rand pe toate nevestele prinse in schema evazionista a sotilor arestati acum.

author avatar
Toni Matei
1.061 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger