AcasăNewsProcurorii DIICOT, perchezitii la Santierul Naval Mangalia

Procurorii DIICOT, perchezitii la Santierul Naval Mangalia

sursa foto: b365.ro

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanta au procedat, joi, la efectuarea unui numar de 55 perchezitii domiciliare in judetele Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Buzau, Botosani si municipiul Bucuresti, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane fizice, asociati si/sau administratori ai respectivelor societati.

sursa foto: b365.ro

Perchezitiile s-au efectuat intr-o cauza penala vizand comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii sustin ca, din investigatiile desfasurate, a rezultat ca, in perioada 2012 – 2015, mai multi cetateni coreeni si romani, prin intermediul unor societati comerciale din Romania, detinute sau controlate de acestia, au contractat diverse lucrari de la SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, pe care apoi le-au subcontractat altor societati comerciale cu un comportament fiscal inadecvat (de tip fantoma), pentru a evita plata catre bugetul consolidat al statului, a valorii TVA si a impozitului pe profit aferente lucrarilor realizate.

Sumele de bani transferate pentru plata lucrarilor subcontractate in conturile societatilor comerciale fantoma erau retrase in numerar de unii din membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 11 milioane lei. In cauza s-a dispus luarea unor masuri asiguratorii pe bunuri mobile si imobile ale suspectilor. S-a dispus aducerea la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanta, in vederea audierii, a unui numar de noua suspecti.

author avatar
Cristi Ionita
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger