AcasăNewsUPDATE Kovesi cere ministrului Justitiei incuviintarea retinerii si arestarii lui Mihail Boldea

UPDATE Kovesi cere ministrului Justitiei incuviintarea retinerii si arestarii lui Mihail Boldea

UPDATE Procurorul general, Codruta Kovesi, a solicitat, luni, ministrului Justitiei incuviintarea perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

„In conformitate cu dispozitiile art.72 din Constitutia României si art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statul deputatilor si senatorilor, Procurorul General al Parchetul de pe lânga inalta Curte de Casatie si Justitie, sesizat prin referatul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a solicitat ministrului Justitiei incuviintarea perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a invinuitului Boldea Mihail pentru faptele descrise in referatul intocmit de procurorii de caz”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Public.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galati au solicitat, luni, procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, sa intreprinda demersurile necesare pentru obtinerea avizului in vederea formularii cererii de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea.

„Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au solicitat Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 72 din Constitutia Romaniei si art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, sa intreprinda demersurile necesare pentru obtinerea avizului necesar in vederea formularii cererii de perchezitie domiciliara, retinere si arestare pentru invinuitul Boldea Mihail, avand calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei”, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

„Activitatea infractionala a fost desfasurata in perioada 2006-2010, dar a continuat si in perioada 2010 – 2011, ulterior dobandirii de catre invinuit a calitatii de deputat in Parlamentul Romaniei. Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale” , a precizat sursa citata.

Deputatul Mihail Boldea a fost audiat, vineri, in cazul privind inselaciunile cu terenuri din Galati, in care sase persoane au fost arestate si alte doua au primit interdictie de a parasi localitatea.

author avatar
National
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger