AcasăNewsProcurorii DIICOT au dat iama in traficantii de droguri din Brasov

Procurorii DIICOT au dat iama in traficantii de droguri din Brasov

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov, impreuna cu politistii din cadrul B.C.C.O. Brasov, au efectuat, in perioada 30.07.2015 – 17.08.2015, mai multe actiuni operative, ce au condus la destructurarea unei grupari de traficanti de droguri.

In cauza au fost retinuti si arestati preventiv de catre Tribunalul Brasov un numar de 10 inculpati pentru trafic de droguri de risc si mare risc, iar alti doi inculpati sunt cercetati sub control judiciar pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu.

Urmare a informatiilor obtinute, s-a stabilit ca inculpatii Lupu Adrian (31 de ani) si Aionesei Silviu Alexandru (26 de ani) au preocupari legate de distribuirea drogurilor de risc pe raza municipiului Brasov.

Din cercetari a rezultat ca cei doi se aprovizionau din municipiul Bucuresti cu cannabis si rezina de cannabis de la inculpatii Nicolau Ionut Mihai (24 de ani), Ilie Ion Bogdan (27 de ani), Guse Ionut-Eduard (25 de ani) si Damian Mihai-Alin-Ciprian (26 de ani).

In data de 30.07.2015, Lupu Adrian a fost prins in flagrant pe raza municipiului Bucuresti, dupa ce se aprovizionase cu cannabis de la Nicolau Ionut-Mihai si Ilie Ion-Bogdan.

In cursul aceleiasi zile si ultimii doi au fost prinsi in flagrant in timp ce pregateau noi tranzactii cu substante stupefiante.

Au fost efectuate mai multe perchezitii domiciliare, fiind descoperite diverse cantitati de cannabis, rezina de cannabis, cocaina si pastile de ecstasy.

Ulterior, in data de 04.08.2015, au fost efectuate doua perchezitii domiciliare in municipiul Brasov la inculpatii Sandu Razvan (25 de ani) si Popescu Bogdan-Andrei (23 de ani), ambii furnizori de pastile de ecstasy ai inculpatului Lupu Adrian.
Cu ocazia perchezitiilor au fost ridicate pastile de ecstasy si cannabis.

Continuarea cercetarilor a permis identificarea furnizorului ultimilor doi inculpati in persoana lui Andronic Cornel (28 de ani), stabilindu-se totodata ca acesta se afla la o pensiune in localitatea Costinesti, judetul Constanta si distribuie droguri de risc in cluburi de pe litoral.

In data de 13.08.2015 a fost efectuata o perchezitie la „Vila Carmen S” in spatiul inchiriat de Andronic Cornel, fiind identificate diverse cantitati de pastile de ecstasy, cocaina, MDMA, amfetamina si cannabis.

Urmarindu-se stabilirea provenientei tuturor substantelor stupefiante s-a reusit si identificarea unui alt furnizor de cocaina in persoana inculpatului Burdun Alexandru-Silviu (34 de ani). Acesta a fost depistat in flagrant pe raza municipiului Brasov in data de 14.08.2015, dupa ce distribuise cannabis catre doi consumatori.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate in doua locatii ale inculpatului au fost ridicate diverse cantitati de cocaina, cannabis si rezina de cannabis. De asemenea, au fost ridicate 21 de bancnote falsificate din cupiura de 50 lei.

In cauza, actiunile operative intreprinse au dus la un numar de patru constatari de infractiuni flagrante si au fost efectuate 13 perchezitii domiciliare.

Urmare a activitatilor desfasurate au fost confiscate aproximativ doua kilograme cannabis, 800 grame rezina de cannabis, 94 pastile ecstasy, 15 grame cocaina, 5 grame MDMA si 3 grame amfetamina.

In dosar au fost dispuse masuri asiguratorii asupra sumelor de 38.400 lei, 1.210 euro si 120 lire sterline, fiind ridicate in vederea confiscarii un autovehicul marca Audi A4 si un autovehicul marca Mercedes C Klasse.

author avatar
Cristi Ionita
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger