AcasăNewsProcurorii DIICOT au dat iama in proxenetii din Calarasi si Constanta

Procurorii DIICOT au dat iama in proxenetii din Calarasi si Constanta

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Calarasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Calarasi, au efectuat un numar de 12 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Calarasi si Constanta.

Obiectivul actiunii a fost destructurarea unui grup infractional organizat specializat in proxenetism.

Conform procurorilor DIICOT, exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2010 – 2014, suspectul Ţ.P. a constituit un grup infractional organizat ce a actionat concertat in perioada 2010-2014, in scopul racolarii mai multor persoane de sex feminin in vederea obligarii la practicarea prostitutiei pe teritoriul Spaniei si Frantei obtinand in acest fel importante sume de bani in beneficiul gruparii.

In fapt, in centrul gruparii s-a aflat suspectul Ţ.P.,personalitate marcanta a lumii interlope locale, cunoscut in trecut pentru activitati similare de proxenetism si prostitutie, in prezent fiind condamnat la o pedeapsa de 11 ani si 6 luni.

Activitatea de recrutare a tinerelor se realiza de catre unul dintre membrii gruparii fiind vizate doar persoanele de sex feminin provenite de regula din familii dezorganizate, cu o situatie materiala precara.

16 persoane au fost duse la sediul DIICOT, Biroul Teritorial Calarasi, in vederea audierii.

author avatar
Cristi Ionita
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger