AcasăNewsProcurorii DIICOT au dat iama in contrabandistii cu tigarete

Procurorii DIICOT au dat iama in contrabandistii cu tigarete

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, impreuna cu lucratori de politie din cadrul I.P.J.E Suceava – S.I.C.E, au efectuat, la data de 08.07.2015, un numar de 28 perchezitii domiciliare.

Perchezitiile au fost efectuate la domicilii aflate pe raza judetelor Suceava, Maramures, Timis, Caras Severin si Hunedoara, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in contrabanda cu tigarete.

Conform oamenilor legii, „in cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2014 – 2015, membrii gruparii, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, au introdus, pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal, importante cantitati de tigarete, ce erau ulterior valorificate pe teritoriul national”.

Exista informatii conform carora membrii gruparii transportau tigaretele cu ajutorul unor utilitare cat si prin intermediul unor servicii de curierat.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor si accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.

Procurorii DIICOT sustin ca, „in noaptea de 07/08.07.2015, cu ocazia flagrantului realizat pe raza judetului Cluj, membrii gruparii, in incercarea de a-si asigura scaparea, au spart trei baraje ale politiei, reusindu-se oprirea unuia dintre autoturisme pe raza localitatii Aiud. De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost identificat liderul grupului infractional care actiona pe raza municipiului Sighet, avand asupra sa suma de 50.000 euro si 30.000 lei”.
20 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT Suceava.

author avatar
Cristi Ionita
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger