AcasăNewsProcurorii DIICOT au dat iama in afaceristii care fac comert cu fier...

Procurorii DIICOT au dat iama in afaceristii care fac comert cu fier vechi

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Constanta, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, au efectuat, la data de 14.07.2015, un numar de 14 perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul tranzactiilor cu fier vechi.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada martie 2014-iulie 2015, membrii grupului infractional organizat, format din noua persoane, au inregistrat in mod repetat in evidentele contabile si alte documente legale ale unor societati comerciale de pe raza judetului Constanta, cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, pe baza facturilor fiscale emise de o alta societate de tip „fantoma”.

Sumele de bani obtinute din evaziune fiscala au fost transferate succesiv in conturile bancare ale societatii de tip „fantoma” si apoi retrase in numerar pe baza unor documente false.

Prejudiciul produs prin eludarea platilor catre bugetul de stat a impozitului pe profit si a taxei pe valoarea adaugata este in cuantum de 3.000.000 euro.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare au fost identificate si ridicate documente contabile, precum si suma de 57.650 lei, 14.000 dolari SUA si 4.000 euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanta sunt asteptati, pentru a fi audiati, un numar de 14 suspecti. Procurorii DIICOT sustin ca, in cauza, au fost instituite, deja, masuri asiguratorii in vederea recuperarii prejudiciului.

author avatar
Cristi Ionita
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger