AcasăNewsProcurorii considera ca fostul deputat Ghita a parasit tara

Procurorii considera ca fostul deputat Ghita a parasit tara

Sebastian Ghita are termen pana joi sa acopere cautiunea de 13 milioane de euro

De negasit inca din decembrie anul trecut, rastimp in care a aparut la postul TV pe care l-a fondat in mai multe inregistrari – audio, dar mai ales video- cu diverse dezvaluiri, fostul parlamentar continua sa fie in atentia procurorilor anticoruptie.

De altfel, acestia din urma iau in calcul varianta ca Sebastian Ghita ar fi plecat din Romania. Din cate s-a anuntat in urma cu scurt timp chiar la Romania TV, daca initial a fost dat in urmarire nationala, mai nou procurorii ar fi mers la instanta anuntand ca ar avea indicii cum ca fostul parlamentar ar fi parasit teritoriul Romaniei, drept urmare s-au adresat Inaltei Curti cu un mandat de arestare european pe numele fostului ales al neamului.

Afaceristul ar fi facut acest pas pentru ca s-ar fi temut ca, o data ramas fara imunitate parlamentara, ar fi fost posibil ca procurorii sa dispuna masuri preventive in cazul sau.

„Politia l-a pierdut, politia sa-l gaseasca (…) treaba procurorilor este sa administreze probe in dosare, treaba Politiei este sa urmareasca si sa prinda fugarii disparuti si dati in urmarire internationala”, spunea Laura Kovesi, pe tema disparitiei lui Sebastian Ghita, intr-un interviu la un post de radio, in ianuarie acest an.

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger