AcasăNewsProcurorii cer mai multi ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu

Procurorii cer mai multi ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, liderul PPDD, risca sa petreaca ani grei dupa gratii, procurorii solicitand majorarea pedepsei primite de acesta in decembrie 2013.

In urma cu mai bine de un an, Dan Diaconescu a fost gasit vinovat de santaj, de catre magistratii de la Judecatoria Sectorului 1, si condamnat la trei ani de inchisoare cu executare plus interzicerea anumitor drepturi.

Atat politicianul, cat si procurorii au depus apel, iar acestia din urma considera ca decizia magistratilor a fost prea blanda si ca Dan Diaconescu ar trebui sa stea mai mult de trei ani dupa gratii.

Dan Diaconescu si doi dintre acolitii sai, Doru Parv si Mitrus Ghezea, au fost trimisi in judecata, in octombrie 2010, fiind acuzati de santaj de Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand, si de afaceristul Paul Petru Tardea.

Conform oamenilor legii, in perioada mai – septembrie 2009, Dan Diaconescu l-a amenintat in repetate randuri pe Ion Mot cu dezvaluirea unor fapte reale sau imaginare.

Dan Diaconescu i-ar fi solicitat lui Ion Mot 200.000 de euro pentru a nu da publicitatii mai multe informatii care l-ar fi compromis pe primarul comunei aradene Zarand.

Mot a refuzat sa-i dea banii respectivi, astfel ca Dan Diaconescu a demarat o campanie impotriva primarului din Zarand acuzandu-l ca este corupt, ca savarseste tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, ca face trafic de influenta pe langa anumiti ministri si ca are o avere uriasa obtinuta ilicit.

In cele din urma, pentru a stopa campania impotriva sa, Mot a fost de acord sa-i achite lui Doru Parv, mana dreapta a lui Dan Diaconescu, 30.000 de euro si 42.000 lei. Conform procurorilor, banii ar fi urmat sa ajunga la Dan Diaconescu.

author avatar
Cristi Ionita
1.205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger