AcasăNewsProcurorii cer 20 de ani de inchisoare pentru Dinu Patriciu, in dosarul...

Procurorii cer 20 de ani de inchisoare pentru Dinu Patriciu, in dosarul Rompetrol

Oamenii legii care ancheteaza dosarul Rompetrol au cerut ca Dinu Patriciu sa fie condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru sapte infactiuni economice. Totodata acestia vor si punerea sub sechestru a averii omului de afaceri.

Miercuri a avut loc ultimul termen al procesului lui Dinu Patriciu, in dosarul Rompetrol, procurorii cerand ca aceasta sa fie condamnat la 20 de ani de inchisoare.

Anchetatorii si-au motivat cererea aratand ca omul de afaceri a savarsit sapte infractiuni economice, printre care spalare de bani si inselaciune, pedeapsa maxima in aces caz fiind de 20 de ani.

Totodata, procurorii au cerut si sa se puna sechestru asupra a noua milioane de euro din averea acestuia si a altui inculpat in dosarul Rompetrol, astfel incat sa se recupereze o pare din prejudiciul de 85.000.000 de euro pe care anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri, alaturi de alte 11 persoane, l-a produs statului.

Referitor la acuzatiile care i se aduc, avocatul lui Dinu Patriciu a declarat ca magistratii nu au reusit sa aduca dovezi privind faptele care i se imputa omului de afaceri.

„Nu au adus niciun fel de argumente pentru sustinerea acuzatiilor. De exemplu, este acuzat de constituirea unui grup organizat. Pentru aceasta infractiune, legea prevede un anumit numar de persoane, insa in judecata a fost trimis doar Dan Costache Patriciu. Iata cum pica o acuzatie. Si celelalte infractiuni vor fi greu de sustinut prin actele dosarului”, a declarat Gheorghe Dragomir, citat de rtv.net.

author avatar
Ionut Zgimbau
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger