AcasăNewsProcurorii au respins cererea lui Traian Basescu de confruntare cu Gabriela Firea

Procurorii au respins cererea lui Traian Basescu de confruntare cu Gabriela Firea

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, este cercetat pentru amenintare, dupa ce senatorul PSD Gabriela Firea a depus o plangere impotriva sa.

Basescu risca pana la un an de inchisoare si, la ultimul termen, a solicitat sa fie confruntat cu Gabriela Firea, cea care l-a acuzat de amenintare, dupa ce fostul presedinte i-a transmis ca este posibil ca sotul ei sa nu mai ajunga acasa.

Totusi, Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a anuntat, duminica, faptul ca procurorii au respins cererea lui Traian Basescu de confruntare.

„Nu are de ce sa se confrunte. Cererea care a fost facuta a fost corect respinsa. Si eu abia am aflat astazi de aceasta respingere, nu ne-a fost comunicata oficial. Era o cerere bizara. Nu dai declaratii in calitate de invinuit pentru infractiunea de amenintare, dar ceri probe. Fara a mai socoti ca o confruntare se refera la o situatie de fapt, nu la stari de spirit care se pot confrunta prin acest mijloc de procedura. Asa ca aceasta hotarare a Parchetului General pune capat unei incercari de tergiversare”, a declarat Lucian Bolcas, conform romaniatv.net.

De asemenea, Traian Basescu a solicitat si interventia unui mediator in conflictul dintre el si Gabriela Firea, iar acelasi Lucian Bolcas a precizat ca „doamna Firea va oferi un raspuns in aceasta situatie, in urmatoarele zile”.

author avatar
Cristi Ionita
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger