Cauta

Procurorii au anuntat: Dan Andronic, urmarit penal pentru marturie mincinoasa

La cateva zeci de minute de cand Dan Andronic a parasit sediul DNA, incinta in care s-a aflat mai putin de o ora, reprezentantii institutiei conduse de catre Laura Kovesi au anuntat, oficial, motivul pentru care l-au chemat pe jurnalist.

Si anume s-a aflat ca procurorii l-au instiintat ca au decis urmarirea penala in cazul de fata, Dan Andronic fiind suspectat, in calitate de afacerist si consultant politic, de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in dosarul in care se ancheteaza finantarea campaniei electorale de acum 8 ani.

Redam in cele ce urmeaza, integral, detaliile pe care procurorii le-au facut publice, intr-un comunicat, in aceasta privinta:

„Din ordonanta intocmita de procurori au rezultat aspecte ce contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia:

La data de 22 septembrie 2016, in cadrul actelor de urmarire penala efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la privind plata unor servicii prestate in campania electorala din anul 2009 din bani despre care exista suspiciunea ca au provenit din savarsirea unor infractiuni, suspectul Andronic Dan – Catalin, in depozitia luata sub juramant, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea tragerii la raspundere penala a unora dintre persoanele inculpate in cauza mediatizata prin comunicatul din 1210/VIII/3 din 22 septembrie 2016.

Concret, suspectul ANDRONIC DAN – CATALIN a facut afirmatii mincinoase cu privire la semnificatia sumelor de bani incasate de catre societatea D.A. COMMUNICATION MEDIA S.R.L., la care era asociat, de la societatile administrate de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, incercand sa acrediteze ideea ca persoanele inculpate nu au participat la savarsirea faptelor de care erau acuzate si ca sumele nu au nicio legatura cu consultanta politica prestata de suspect in cadrul campaniei electorale.”

sursa foto: Facebook

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version