AcasăNewsProcurorii anticoruptie schimba mersul trenurilor la CFR!

Procurorii anticoruptie schimba mersul trenurilor la CFR!

Iata ca lui Valentin Dorobantu, fostul director general al Cailor Ferate Romane, nu i-a fost de niciun folos ordinul de a bloca accesul angajatilor din Ministerul Transporturilor la site-ul ziarului nostru. Pentru ca, fie si cu o intarziere apreciabila, dar explicabila avand in vedere complexitatea anchetei, procurorii anticoruptie au reusit, in sfarsit, sa sparga „buboiul” de la CFR.

Cele mai profitabile rute ale CFR Calatori au fost cedate catre operatorul privat RegioTrans

Iar printre nenumarate alte fapte vadite de coruptie desfasurate de veritabilul grup infractional care se inscaunase la conducerea cailor ferate, am insistat, de-a lungul mai multor anchete jurnalistice, asupra „anomaliei” ca toate rutele profitabile ale CFR Calatori au fost date, fara nicio explicatie, unor transportatori privati. Care, mai mult, au incasat apoi si subventiile acordate de catre statul roman, astfel ca „gentiletea” unor directori precum Valentin Dorobantu le-a adus concurentilor privati venituri de milioane de euro. Iata insa ca, acum, procurorii DNA au reusit sa si probeze legaturile oneroase dintre cele doua parti.

De la Boc li se trage

Valentin Dorobantu a fost principalul artizan al prejudiciului de 5 milioane de euro

Printr-o controversata Hotarare de Guvern data de Emil Boc in 2012, operatorilor privati din domeniul transportului feroviar de calatori li se acordau subventii uriase, ceea ce a permis crearea unui adevarat sistem de deturnare a acestor fonduri guvernamentale. Drept urmare, mai multi directori ai CFR au pasat rute deservite de catre compania de stat catre unii operatori privati, in special catre firma RegioTrans. De altfel, patronii acestei societati, Iorgu Ganea si Costel Comana sunt anchetati de catre DNA, impreuna cu mai multi fosti sau actuali directori ai CFR, pentru crearea unui prejudiciu de 5 milioane de euro. De remarcat ca „afacerea” a capatat dimensiuni incredibile pe vremea mandatului lui Valentin Dorobantu, care a „maritat”, pe contracte ridicole, cele mai profitabile rute ale CFR Calatori, ceea ce a condus incluisv la concedierea a sute de angajati.

author avatar
Catalin Tache
1.839 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger