AcasăNewsProcuror suspendat din functie

Procuror suspendat din functie

La patru zile de cand s-a aflat, din directia Ministerului Public, faptul ca procurorii de la Parchetul General au dispus trimiterea in judecata a procurorului Preda, CSM-ul l-a si lasat fara atributiile functiei detinute pana in prezent.

Concret, decizia luata in cadrul sedintei de marti a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii il vizeaza pe Iulian Preda, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Patarlagele, din judetul Buzau. Se aplica incepand cu 16 august si este motivata de faptul ca procurorul suspendat, mai nou, din functie a fost deferit justitiei „pentru savarsirea, cu intentie, a unor infractiuni”, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat al CSM.

Vinerea trecuta, reprezentanti ai Parchetului de pe langa Inalta Curte faceau public faptul ca procurorii au finalizat cercetarile in dosarul lui Preda, pe care il acuza de fals in declaratii. Si despre care mentioneaza, printre alte, faptul ca ar fi depus „declaratii intocmite pe propria raspundere din care rezulta ca nu a facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990, declaratiile fiind date in vederea producerii unor consecinte juridice pentru sine, respectiv ocuparea unor functii de conducere pentru care legea instituie incompatibilitatea cu calitatea de agent sau colaborator al fostei Securitati”, in conditiile in care „prin sentinta civila pronuntata in anul 2013 de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, irevocabila prin decizia pronuntata de inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal in 2015, s-a constatat insa ca inculpatul Preda Iulian a avut calitatea de colaborator al Securitatii, in acceptiunea prevazuta de art. 2 lit. b din O.U.G. nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii.”.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger