AcasăNewsProcuroarea propusa pentru sefia DNA, audiata la Parchetul General

Procuroarea propusa pentru sefia DNA, audiata la Parchetul General

Adina Florea a ajuns in fata procurorilor de la Parchetul condus de Augustin Lazar, pentru a fi audiata ca martor.

Florea, propusa de Tudorel Toader pentru a ocupa fotoliul de procuror sef al DNA ramas vacant dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi, a dat explicatii, din cate anunta Antena 3, in cursul zilei precedente. Aceasta ar fi fost chemata sa raspunda unor intrebari in ancheta deschisa dupa ce consilierul premierului, Darius Valcov, a publicat pe Facebook protocolul secret dintre PICCJ si SRI.

Nu putini sunt cei care au remarcat ca audierea a vutt loc cu doar cateva zile, practic, inainte ca Florea sa mearga la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a sustine interviul in fata Sectiei de procurori din cadrul CSM, in urma caruia se va da un aviz consultativ nominalizarii sale in fruntea DNA-ului. Audierea la CSM este programata pentru 27 septembrie.

Amintim ca, intrebat zilele trecute in legatura cu speculatia ca protocolul ar fi plecat din seiful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta – la care a lucrat Florea – procurorul general anunta ca e o ancheta in curs. „Va pot confirma doar ca exista o verificare in curs la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta”, a raspuns Augustin Lazar.

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger