AcasăNewsProcuratura italiana investigheaza agentiile Moody's si S&P

Procuratura italiana investigheaza agentiile Moody’s si S&P

Agentiile de rating anchetate si in SUA si in Italia

Politia italiana supraveghea activitatea sucursalelor agentiilor Moody’s si Standard & Poor’s din luna mai, in urma unor plangeri de „concurenta neloiala”.

Agentiile de rating anchetate si in SUA si in Italia

Doua asociatii ale consumatorilor au facut plangere la politie impotriva celor doua firme americane, care intocmisera un raport conform caruia sistemul bancar italian era pe risc din cauza crizei din Grecia.

Saptamana aceasta, sediile din Milano ale agentiilor Moody’s si Standard & Poor’s au fost perchezitionate si s-au ridicat documente, ca parte a investigatiilor privind implicarea acestora in speculatiile financiare care agraveaza criza din zona euro. Procurorul Carlo Maria Capistro a specificat ca raidurile politiei au avut ca scop verificarea daca cele doua agentii „isi fac treaba in mod loial, respectand regulile”.

O investigatie separata este efectuata de politia din Roma. Raidul politiei a avut loc in timp ce premierul Silvio Berlusconi se adresa Parlamentului, spunand ca criza financiara este generata de speculantii bancari.  Elio Lanutti, presedintele uneia dintre asociatiile consumatorilor, a declarat: „Cele trei surori – Standard & Poor’s, Moody’s si Fitch – sunt un pericol pentru suveranitatea nationala in domeniul economico-financiar”.

author avatar
Adina Mutar
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger