AcasăNewsProblemele cauzate de ninsori continua: Scolile din 12 judete au fost inchise!

Problemele cauzate de ninsori continua: Scolile din 12 judete au fost inchise!

(foto: rtv)

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a anuntat, luni, ca activitatea a fost inrerupta sau afectata in 1. 486 de unitati de invatatmant, din 12 judete,  din cauza ninsorilor din ultima vreme.

(foto: rtv)

MECTS a precizat ca judetele Suceava si Timis si-au suspendat activitatea instructiv-educativa integral, in total fiind inchise 1. 425 de scoli. De asemenea, Dambovita a intrerupt orele de curs in 20 de scoli in timp ce in Galati si Prahova a fost afectat programul scolar din cate 14 institutii de invatamant. Totodata, Ministerul Educatiei a mentionat ca in judetele Iasi, Buzau, Valcea, Arad, Caras-Severin, Harghita si Arges s-au înregistrat de la una la cinci scoli in care nu se fac ore.

„La nivelul celor 12 judete mentionate, activitatea instructiv-educativa a fost suspendata sau afectata de caderile de zapada in 1.486 unitati de invatamant, numarul de elevi si prescolari afectati fiind de peste 200.000”, potrivit unui comunicat al MECTS.

In acelasi timp, Ministerul atrage atentia ca este posibil ca si alte inspectorate scolare judetene sa decida inchiderea scolilor, acolo unde apar cazuri deosebite.

Potrivit reglementarilor din domeniul invatamantului, cursurile vor fi recuperate dupa un grafic aprobat de inspectoratele scolare judetene.

author avatar
Alina Costache
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger