AcasăNewsProbleme pentru un avion Ryanair după zăpada depusă pe pistele de pe...

Probleme pentru un avion Ryanair după zăpada depusă pe pistele de pe Otopeni. Unde a trebuit să aterizeze

O aeronavă operată de compania Ryanair, care efectua un zbor pe ruta Treviso – București Henri Coandă, a fost nevoită să solicite aterizarea pe aeroportul de rezervă, București Băneasa – Aurel Vlaicu, luni seară.

Pasagerii au stat blocați în aeronavă mai bine de o oră, fără să primească explicații de la echipaj.

Avion cu 200 de oameni la bord

Situația a fost determinată de închiderea temporară a pistei principale de la Aeroportul Henri Coandă pentru efectuarea operațiunilor de îndepărtare a depunerilor de zăpadă și tratării antiîngheț.

Această închidere a fost programată în intervalul 18.30-19.10, ceea ce a dus la necesitatea aterizării pe aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu.

„Acum o oră am aterizat. Am fost anunțați, cu 10 minute înainte de aterizare, că o să aterizăm pe Aeroportul Băneasa. Destinația inițială era Otopeni. S-a spus că Aeroportul Otopeni este închis pentru 30 de minute și că o să aterizăm pe Băneasa pentru că nava nu mai are nici suficient kerosen ca să survoleze aeroportul.

Nu ne dau jos din avion pentru că este un zvon, spus de un oficial al aeroportului, cum că Aeroportul Băneasa nu are personal de serviciu, nu are vameș și nu are bagajist, să dea jos câteva bagaje din avion. Așa ceva mi se pare ireal. De ce nu aduc o echipă din Otopeni să deservească acest aeroport?

Ni s-a comunicat că s-ar putea să plecăm către Otopeni. Dar nu se știe când și cum. Stăm aici în avion, ca niște animale, ca niște prizonieri”, a spus unul dintre pasageri pentru Antena 3.

I-au dus pe Otopeni, până la urmă

Cu toate că aterizarea a avut loc cu succes la ora 19.04, pasagerii nu au fost debarcați imediat, deoarece compania aeriană a decis să solicite alimentarea și degivrarea aeronavei în vederea decolării către aeroportul principal, Otopeni.

Deși aeroportul de rezervă era pregătit să primească pasagerii, aceștia au fost ținuți la bordul aeronavei în timpul operațiunilor de întreținere. După finalizarea acestora, aeronava Ryanair a decolat către Aeroportul Henri Coandă – Otopeni la ora 20.52.

author avatar
Andrei Ștefan
273 afisari

4 COMENTARII

  1. Asta nu s-a mai pomenit!
    Ryanair are avioane tip taxi!.te duce cativa km, decolare -aterizare garantata.
    Cea mai penala situatie e ca personalul de la bord ameninta pasagerii sa nu sune la presa.Ca vor chema politia !
    Deci, dupa sechestrare de persoane, se adauga si amenintarea pasagerilor.
    Bravo, Ryanair !Trebuia sa cheme politia.Pentru autodenunt .

    • Tarani penali sunt aia care i-au sechestrat, crezand ca pot sa tina pasagerii in avion cat vor ei, dupa aterizare, fara un mandat de la Parchet…..mai mult, alimentand cu pasageri inauntru !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger