AcasăNewsProbleme mari la o Primărie din România: edilul, viceprimarul și un angajat,...

Probleme mari la o Primărie din România: edilul, viceprimarul și un angajat, reținuți de poliție

Probleme mari la o Primărie din România: edilul, viceprimarul și un angajat, reținuți de poliție

Autorităţile au demarat ample percheziții în localitatea Cochirleanca (Buzău), pentru ilegalități în domeniul protecției mediului înconjurător. Primarul în funcție, Nicolae Stancu, este printre cei vizați de anchetă.

De altfel, edilul, viceprimarul Dumitru Enache şi un angajat al primăriei din localitate au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce în cursul dimineţii de joi au fost duşi la audieri într-un caz ce vizează gestionarea defectuoasă a deşeurilor şi a apelor uzate.

Au descins în urma unei reclamaţii

Cercetările au fost declanşate de către poliţişti şi procurori în baza unor reclamaţii făcute în urmă cu aproximativ un an.

Suspiciunile vizează aspecte cu consecințe grave în poluarea mediului înconjurător. Mai precis, plângerile în urma cărora a fost deschis acest dosar arătau că primarul Nicolae Stancu ar fi coordonat activități de colectare, incendiere și îngropare a deșeurilor, dar și că rețeaua de canalizare amenajată în comună este nefuncțională.

Ca urmare, au existat deversări de dejecții pe terenuri virane, dar și pe ulițele comunei. Totoodată, ancheta vizează faptul că stația de epurare în care s-au investit sume importante este nefuncțională, iar apele uzate în loc să fie epurate sunt deversate pe terenuri din vecinătate.

Ce a transmis IPJ Buzău

Din cercetări a reieşit că, din ianuarie 2023 până în prezent, reprezentanții primăriei Cochirleanca, din județul Buzău, ar fi eliminat și păstrat deșeurile provenite din colectarea de la gospodării, agenți economici sau rezultate din activitatea proprie, în afara spațiilor autorizate.

„Pe acest fond și în condițiile neluării măsurilor de prevenire și de combatere, ar fi rezultat cantități considerabile de deșeuri.

Pentru eliminarea acestora, reprezentanții unității administrativ-teritoriale ar fi procedat la incendierea și îngroparea deșeurilor”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

author avatar
Andrei Ștefan
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger