AcasăNewsProbleme majore cu împuterniciții la șefia inspectoratelor de poliție (VIDEO)

Probleme majore cu împuterniciții la șefia inspectoratelor de poliție (VIDEO)

Șeful IPJ Sălaj i-a adus pe subalterni în pragul disperării

Sindicatul Polițiștilor Europol atrage atenția asupra problemelor apărute în urma unor numiri controversate la conducerea inspectoratelor județene de poliție. Un caz flagrant semnalat este și cel al inspectorului șef împuternicit la IJP Sălaj, ale cărui acțiuni, dacă nu ar avea consecințe pentru agenții din subordine, ar fi demne de cascadorii râsului.

Ultimele numiri la șefia inspectoratelor de poliție au creat mari probleme în teritoriu. Sindicaliștii din Poliție atrag atenția că unii dintre șefii unși la IJP-uri nu au nicio legătură cu profesionalismul, aceștia reușind să încurce lucrurile și să-i terorizeze pe agenți. ”Avem multe probleme cu ultimele numiri, mai ales în funcții de conducere, a unor persoane care nu au nici cea mai mică experiență și care au generat adevărate tragedii la nivelul structurilor unde au fost numiți sau desemnați. Ultimul caz pe care îl avem este cel al inspectorului șef de la Sălaj, Marius Mihăilă, care până să vină aici nu a condus altceva decât mașina personală. Și acum a fost numit împuternicit inspector șef la Sălaj, în condițiile în care el era, până mai ieri, angajat al Academiei de Poliție pe zona de psihologie sportivă, ceva de genul acesta. Iar înainte a fost și în Comisia de etică pentru doctorate și a avut acolo niște parti-prís-uri pe care și le-a fructificat în acest moment, mai ales că ministrul Transporturilor este fostul lui coleg de clasă. Eu nu am o problemă cu chestia asta, că până la urmă lucrurile astea se întâmplă peste tot, oficial sau neoficial, eu am o problemă cu ceea ce face acolo, la nivel local. În primul rând, se face de rușine. A oprit mașini în trafic să le dea amenzi, el, inspector șef, când nici măcar nu are astfel de atribuții. Cred că se joacă de-a polițistul. Mergea paralel cu mașinile pe drumul național, vedea că depășesc 90-100 km/h, le făcea poze la bord și avea pretenția de la ofițeri să le rețină permisele. Bineînțeles că agenții i-au spus că nu este legal, că nu avea un aparat verificat metrologic care să constate acest lucru. I-a terorizat pe colegii de la Sălaj, cei care nu făceau cum spune el erau delegați la 50 de km distanță pentru două luni de zile. Mai mult, supărat după aceea că nu a putut să rețină permise de conducere, a cerut prin adresă la IGPR să-i dea calitatea de polițist rutier”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Nu a aprobat concediul medical

Concediu medical, respins de șeful IJP Sălaj

Sindicaliștii mai arată că inspectorul șef de la Sălaj a comis un abuz când a refuzat să aprobe concediul medical unui agent de poliție. ”Un polițist s-a prezentat la medicul specialist acuzând probleme respiratorii. În urma consultului, medicul a apreciat că se impune să îi acorde un număr de 3 zile de concediu medical pentru a rămâne la domiciliu, în repaus, diagnosticul fiind de infecții acute ale căilor respiratorii superioare cu localizări multiple și neprecizate.Comisarul șef Mihăilă a pus rezoluția pe înscris: <<Nu se aprobă>> în dreptul secțiunii <<Văzut, Conducerea unității>>”, susțin reprezentanții Europol. Mai grav de atât a fost faptul că a băgat în cercetare penală 10 polițiști, fără ca aceștia să fie vinovați. ”Majoritatea celor numiți în funcție în ultimul timp sunt destul de inteligenți ca să nu facă nimic, se încuie în birou, sunt șefi și totul este în regulă. Dar șeful de la IJP Sălaj chiar face ravagii acolo. Acum a băgat 10 colegi într-o mare debandadă, pentru că el nu are acces la informații clasificate și a cerut tot felul de înscrisuri din dosare. Colegii nu au îndrăznit să-i ceară inspectorului șef dovada că este autorizat. Toți i-au pus la dispoziție înscrisurile și acum inspectorul șef a spus că nu a știut că acele înscrisuri sunt supuse secretizării și a pasat responsabilitatea celor care i-au pus documentele la dispoziție. Teoretic, niciun inspector șef din România nu are blocat accesul la informații clasificate. Și acum colegii sunt cercetați penal. Zilele trecute inspectorul șef a trimis o filmare studenților de la Academie cu el în timp ce se afla într-un elicopter SMURD pe durata stării de urgență, spunând despre el că <<uite cât de sus a ajuns Mihăilă>>. Cu niște telefoane date, cumva a reușit să acopere această treabă, pentru că îi dăduse jos pe medic și asistentă ca să se plimbe el cu elicopterul. Ulterior a fost trecut pe lista de pasageri.Când un jurnalist l-a întrebat ce făcea în elicopter, Mihăilă i-a răspuns că transmitea mesaje prin portavoce de pe geamul elicopterului”, ne-a mai precizat președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

Plimbare cu elicopterul SMURD a inspectorului șef IJP Sălaj

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.623 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger