AcasăNewsProbleme la sistemul energetic al Capitalei. E HAOS, după ce angajații de...

Probleme la sistemul energetic al Capitalei. E HAOS, după ce angajații de la metrou au oprit alimentarea cu energie în stații

metrouScad timpii de așteptare în stațiile de metrou. Se introduc trenuri suplimentare

Protestul spontan de la metrou nu a afectat doar circulația în Capitală, ci și întreg sistemul energetic. Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex, transmite că s-a creat un dezechilibru.

Greva de vineri dimineaţa de la metrou nu a fost anunţată nici furnizorului şi nici distribuitorului de energie din Bucureşti, a precizat Tudose, potrivit Agerpres. Acesta a spus că în mai multe staţii a fost oprită alimentarea cu energie, dar nu de către furnizor, ci de către angajaţi ai metroului.

„Alimentarea este oprită în anumite staţii de metrou, iar zona Unirii este cea mai afectată. Getica 95 se delimitează de această acţiune. Noi am trimis energia în sistemul energetic naţional, iar acum suntem o victimă colaterală cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar”, a declarat Viorel Tudose.

Pierderi semnificative din punct de vedere financiar

Se pare că angajaţii metroului nu au anunţat pe nimeni, astfel încât să fie luate măsuri pentru echilibrarea sistemului energetic, în condiţiile în care Metrorex consumă o cantitate mare de energie, de 25 de MW pe oră.

„Şi noi am fost sunaţi de cei de la distribuţie să ne întrebe ce se întâmplă, că este un haos, nu ştia nimeni. În acest moment este dezechilibrat tot sistemul de distribuţie al Bucureştiului”, a subliniat reprezentantul companiei de energie.

Metrorex spune că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri, din cauza acţiunii sindicatului UNITATEA – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare.

„Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

author avatar
Andreea Vlad
605 afisari

1 COMENTARIU

  1. Getica 95 si a pus vreodata intrebarea ce se poate intampla daca este oprit brusc un mare consumator ? In cutremure, incendii, alte situatii de urgenta, in loc sa se vaite ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger