AcasăNewsProbleme cu interpreții. Cum pot fi instruiți soldații ucraineni, dacă nu știu...

Probleme cu interpreții. Cum pot fi instruiți soldații ucraineni, dacă nu știu limbi străine?

Dificultatea este traducerea unui vocabular cu specific militar și tehnic

Să-i înveți pe soldații neexperimentați cum să opereze un tanc pe linia frontului în doar șase săptămâni nu este niciodată ușor.

Dar atunci când ofițerii germani, olandezi și danezi s-au adunat la baza de  la Klietz(nordul Germaniei)  pentru a-i instrui pe ucraineni, nu se așteptau ca problema principală să fie lipsa de interpreți competenți.

„Interpreții sunt provocarea numărul unu”, a declarat Martin Bonn,  general de brigadă olandez care este șeful adjunct al misiunii multinaționale de instruire a UE, lansată în noiembrie anul trecut. Dificultatea este traducerea unui vocabular cu specific militar și tehnic – cuvinte pe care nimeni nu le folosește în viața de zi cu zi.

Până la sfârșitul anului, 10.000 de soldați ucraineni vor fi fost instruiți în Germania, ca parte a unei campanii occidentale mai ample de dotare a forțelor armate ucrainene cu tancuri, artilerie și sisteme de apărare aeriană, în cadrul căreia 63.000 de recruți au fost trimiși de Kiev în tabere de antrenament în Europa și SUA. Potrivit Financial Times, interpreții europeni laudă „motivația recruților ucraineni”, dar  „capacitatea lor variază foarte mult”.

Germania nu este singura țară care s-a confruntat cu probleme de traducere în timpul programelor de formare. O problemă similară a apărut în Danemarca, unde aproximativ opt piloți ucraineni și zeci de membri ai personalului de sprijin sunt instruiți să piloteze avioane de luptă F-16 la baza aeriană Skrydstrup. Antrenamentul – care a devenit cu atât mai urgent după ce Copenhaga a promis duminică, împreună cu Olanda, să doneze avioanele lor de luptă Ucrainei – a fost întârziat de autorizația de securitate pentru piloți. Cunoștințele lingvistice și verificările de sănătate au fost alte motive de amânare.

Pe de altă parte, soldații ucraineni și instructorii lor occidentali sunt foarte conștienți de lipsa de eficiență a contraofensivei lansată de Kiev împotriva forțelor lui Vladimir Putin, care a început în iunie. În plus, există o frustrare față de diferențele de opinie cu privire la strategia și tacticile de contracarare a Rusiei. Unul dintre instructorii germani din Klietz a relatat că uneori a avut fricțiuni cu comandanții ucraineni mai în vârstă, ofițeri pregătiți în perioada sovietică.

“Terenul dificil, războiul electronic sofisticat al Rusiei și utilizarea de către aceasta a dronelor sunt trei dintre problemele cu care se confruntă trupele ucrainene pe teren”, a precizat generalul Bonn. „Este foarte dificil.Căutăm modalități de a-i pregăti pe ucraineni să opereze într-un astfel de mediu.”

author avatar
Radu Jacotă Redactor
434 afisari

8 COMENTARII

  1. Dati-le ca interpret o sticla de votca si puneti-i la mansa si astfel ati rezolvat rapid si ieftin totul. Oricum sant carne de tun, asa ca …

  2. Unii sint tare suparati ca regimul Vladimir Putin nu a lasat Rusia sa devina ce a devenit ROMANIA: o „tara” care adera total si fara conditii la „valorile” Europene si Nord-Atlantice. Care va sa zica regimul Vladimir Putin a alungat hotii occidentali din Rusia si nu a lasat oengeurile „societatii deschise” sa spele pe creier tineretul cu legebetisme si droguri. D’aia latra presa occidentalo-globalista impotriva lui Vladimir Vladimirovici Putin care, ha!ha!ha, reuseste formidabila performanta de a fi si Presedinte si Tovaras si Tzar in acelasi timp!

    • Pai da bai securistule tortionar criminal – uite cum e in romania si uite cum e in rusia. du-te tu acolo ca noi aici n-avem nevoie de tine

  3. Sa invete instructorii lb rusa ca ukrainiana tot aia e.
    Sa foloseasca: hia, curchi, iob tvoi mati, zalubisi minia huia, babucica, sto ti robisi, etc. Le pun in carlinga si 2-3 sticle de vodca si gata pregatirea. Vor fi adevarati Aureli Vlaicu ai cerului.

  4. Soldatii si ofiterii din Ukraina cunosc Limba Rusa bine. Ei trebuie si vor lupta impreuna cu Armata Poporului din Rusia impotriva inamicului comun: Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord.

    Mesaj Cultural : In CARTEA ROSIE scrie ca in materie de critica artististica, peste tot in Lume in toate epocile istorice sub toate si in orice regim politic, pe primul loc sta Criteriul Politic si numai dupa aceea vine Crteriul Artistic care nu poate fi ignorat pentru ca atunci toate operele artistice ar deveni o colectie de lozinci asa cum se intimpla azi in Tarile Imperialiste. Va recomand sa o ascultati pe Marea Artista Baishou Chieko interpretind in stil Enko cintecul „Lumina Lunii cade peste Ruinele Castelului”. https://www.youtube.com/watch?v=S2rzYCtiagI

  5. Ha ha ha, asta e mai ceva ca in filmele cu Stan si Bran !! Sigur ca ultimele vestigii ale maretei armate de bativani salbatici ukro-na-zi vor castiga acest razboi cu rusnacii aia salbatici, no matter what !! NOT 🙂 Speram sa ii omoare pe nazistii astia pana la ultimul, numai infirmi si ciungi sa ramana din gloata asta de criminali ukro-na-zi !! Sa vi se ususce inima in voi, ordinarilor azovisti-banderisti, unul sa nu ramana intreg dintre voi, asa sa va ajute Dumnezeu, adunatura de satanisti slaveti ai amerlocilor !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger