AcasăNewsProbele de competențe de la Bacalaureat, amânate. Precizările ministrului Educației - VIDEO

Probele de competențe de la Bacalaureat, amânate. Precizările ministrului Educației – VIDEO

sursa foto: Facebook/Ligia Deca

Elevii claselor terminale continuă să fie atenți, zi de zi, la ce se anunță oficial, mai ales că se apropie Bacalaureatul și Evaluarea Națională, iar greva din educație – începută în 22 mai – încă nu s-a încheiat.

Mai nou s-a aflat că probele de evaluare a competenţelor, de la Bacalaureat, se amână. Precizări în această privință au venit, joi, după ședința de Guvern, de la ministrul Educației, Ligia Deca.

„Conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se termină perioada de încheiere a situației școlare pentru clasele a VIII-a și a XII-a. Tot pe 9 iunie ar fi trebuit să se încheie înscrierile la Bacalaureat și la Evaluarea Națională.

Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care, pentru clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă, perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie.

În ceea ce privește celelalte clase nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an școlar”, a declarat Ligia Deca în fața presei.

Totodată, ministrul a anunțat că se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și la Evaluarea Națională până pe 13 iunie.

Deca: Probele de competențe se vor susține în perioada 14-23 iunie

„În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise pentru ambele examene naționale nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a punctat ministrul Educației.

Așadar, deocamdată, calendarul pentru probele scrise – atat la Evaluare Națională cât și la Bacalaureat- nu se modifică.

Potrivit calendarului inițial, probele de competențe ar fi trebuit să înceapă luni, 12 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

author avatar
Andrei Coman
100 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tu fata esti ca matracucile alea trei de la a3cnn, dăștepte foc si obraznice cit incape ! Ce dracu scoala ai facut, cum ai facut-o la ff ? 10 cuvinte si-o bilba ! Ma, tu esti ruda cu ciuca ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger