AcasăNewsProbe de anduranta si tactica specifica, trecute cu brio de luptatorii de...

Probe de anduranta si tactica specifica, trecute cu brio de luptatorii de interventie

Marti a inceput prima etapa a celei de-a patra editii a Cupei Structurilor Speciale de Interventie, eveniment organizat de Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

In cadrul evenimentului se intrec 47 de echipe formate din luptatori ai structurilor de interventie din cadrul Politiei Romane, alaturi de echipe ale Jandarmeriei Romane si Serviciului Roman de Informatii.

In prima zi, participantii au avut de trecut diferite probe de indemanare, de depasit obstacole, in conditii de dificultate sporita, trebuind sa faca fata unor situatii ce implica concentrare si efort fizic intens.

Probele de anduranta si tactica specifica de interventie s-au desfasurat atat pe uscat, cat si pe apa, participantii simuland modalitati de interventie in situatii de urgenta (cercetare, cautare, salvare, transportul accidentatilor, recuperarea unor obiecte), inot aplicativ (recuperarea unor obiecte de pe luciul apei, executarea de trageri cu arme de foc in tinte aflate pe apa).

Astfel, au efectuat simulari ale unor situatii reale, pe parcursul carora, luptatorii au avut misiunea de a transporta ostatici in teren accidentat sau de a recupera substante radioactive si de a le depozita in perimetre de siguranta.

Totodata, luptatorii au avut de parcurs, contra cronometru, trasee tactice, constand in traversarea unor poduri improvizate la inaltime, au coborat cu tiroliana, executand si coborari in rapel pe franghii.

Competitia va continua miercuri cu noi probe de anduranta si tragere cu munitie de razboi, in poligonul de antrenament din Baneasa.

A patra editie a competitiei Cupa Structurilor Speciale de Interventie, desfasurata in perioada 2-4 septembrie a.c., urmareste dezvoltarea abilitatilor de interventie a luptatorilor in situatii exceptionale.

In cadrul intrecerii, luptatorii participa la probe de anduranta fizica, tragere cu armamentul din dotare, indemanare la trecerea diferitelor obstacole si gestionarea unor situatii extreme, care necesita atentie si concentrare deosebita.

Pentru a putea trece cu succes peste aceste probe, competitorii au nevoie de o conditie fizica foarte buna, tehnica adecvata de abordare a diverselor obstacole, abilitati de tragator, memorie, atentie distributiva si, mai ales, spirit de echipa, toate laolalta garantand succesul misiunii in conditii reale de interventie.

author avatar
eNational
529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger