AcasăNewsPRO TV ar putea fi vandut catre RCS-RDS sau catre turcii care...

PRO TV ar putea fi vandut catre RCS-RDS sau catre turcii care detin Kanal D

PRO TV, poate cel mai bine cotat post de televiziune din Romania, ar putea avea, din acest an, un nou proprietar.

Jurnalistul Catalin Tolontan anunta, pe blogul sau personala, ca americanii de la CME, proprietarii PRO TV, pregatesc lichidarea proprietatilor pe care le detin in Romania si vor sa scoata la mezat inclusiv celebrul post de televiziune.

Conform sursei amintite, se discuta pentru PRO TV atat cu RCS-RDS, cat si cu turcii de la Dogan, care detin, printre altele, postul de televiziune Kanal D. Exista informatii conform carora CME vrea sa obtina 150-200 de milioane de euro pe PRO TV.

De asemenea, au fost scoase la vanzare studiourile Buftea, care ar putea ajunge pe mana lui Cristi Burci, noul proprietar al Prima TV, si posturile de radio ProFM si InfoPro, pentru care se bat Ringier si afaceristul Sebastian Ghita.

Actiunile celor de la CME erau prevestite de plecarile importante din trust. Adrian Sarbu si-a dat demisia din functia de presedinte al CME in august anul trecut. In noiembrie, Ciprian Stancu, sef al vanzarilor la CME, a renuntat la post, iar Anca Budinschi, director general al PRO TV, a fost inlocuita cu lituanianul Aleksander Cesnavicius. Nu in ultimul rand, Elena Petre, director executiv al PRO TV, a parasit compania la 1 ianuarie 2014.

author avatar
Cristi Ionita
1.823 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger