AcasăNewsPrivatizarea Oltchim, amanata. Afla cine a dorit acest lucru!

Privatizarea Oltchim, amanata. Afla cine a dorit acest lucru!

(foto: finantistii.ro)

Procesul de depunere a ofertelor in scopul privatizarii Oltchim a fost amanat in urma a trei cereri depuse de mai multe firme interesate de preluarea combinatului.

(foto: finantistii.ro)

Privatizarea combinatului Oltchim a fost amanata dupa ce, luni, s-a decis ca termenul de depunere a dosarelor de preluare a acestuia a fost prelungit pana la data de 20 septembrie, ora 12.00.

Hotararea a fost luata in urma contestatiilor depuse la Tribunalul Bucuresti de catre de Dan Diaconescu, care a anuntat ca pretul cerut pentru Oltchim este prea mic, precum si al cererilor facute de gigantul rusesc Gazprom si de Pegamont Romania.

„Termenul de depunere a ofertelor se prelungeste pana joi, 20 septembrie la ora 12:00. Documentele de participare depuse raman valabile, iar cumparatorii dosarului de prezentare si ai caietelor de sarcini au dreptul sa retraga documentele depuse pana la data prezentei decizii, sa completeze si sau sa continue depunerea de documente pana la noul termen limita”, a anuntat seful OPSPI, Remus Vulpescu, citat de mediafax si preluat de rtv.net.

Ulterior finalizarii procesului de depunere a cererilor de preluare a Oltchim oficialii romani vor trebui sa ofere informatii referitoare la inceperea negocierilor cu investitorii catre Fondul Monetar International, discutiile urmand a avea loc pe 22 septembrie.

„Dupa multiple amanari, statul roman este intr-un moment in care termenele limite nu mai pot fi amanate, anulate, sau tergiversate (…) Avand in vedere ca data limita anuntata initial pentru18 septembrie avea ca scop sa dea posibilitatea autoritatilor romane sa informeze partenerii internationali si ca exista un termen de informare a conducerii partenerilor internationali (…) o scurta amanare este posibila si dorim in spiritul transparent al legalitatii si al intereselor legale sa acordam o scurta amanare in procedura de selectare a ofertantului castigator pe baza pretului”, a mai spus Remus Vulpescu.

Cererea Gazpromului ca termenul limita de depunere a ofertelor de preluare a Oltchim sunvine in scopul ca gigantul rusesc sa aiba timp sa analizeze impactul litigiilor aparute in ultimele zile privind combinatul chimic.

Referitor la cererile depuse la Tribunalul Bucuresti, Dan Diaconescu a anuntat ca suma ceruta statul roman pentru combinatul Oltchim este prea mica, Remus Vulpescu fiind artizanul unor privatizaridezastruoase.

„Sunt aici ca reprezentant al poporului roman. Particip aici in numele poporului si as fi avut nevoie de un ragaz ca societatea poporului SC Proprietatea Poporului Dreptate Demnitate S.A. sa fie gata. Noi am contestat in instanta in doua randuri consecintele sedintei AGA din 10 septembrie si nu privatizarea in sine. Noi suntem pentru privatizare, pentru ca statul sa ia o suma cat mai mare in urma acestei privatizari. Noi oamenii de rand, noi prostimea, suntem suspiciosi, nu de alta, dar cele 1.300 de privatizari facute pana sa vina Vulpescu au fost unele mici sau mari esecuri”, a spus Dan Diaconescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger