AcasăNewsPristanda Meleșcanu s-a apucat să numere secțiile de votare (VIDEO)

Pristanda Meleșcanu s-a apucat să numere secțiile de votare (VIDEO)

„Scrofulos la datorie”, Teodor Melescanu prezintă situația votului din diaspora, haos de care nu se consideră vinovat.

Meleșcanu aka Pristanda

Conform spuselor acestuia, singura responsabilitate a instituției pe care o conduce este aceea de a asigura sprijin logistic, în realitate pregătirea şi organizarea alegerilor intrând în responsabilitatea Biroului Electoral Central.  „În ceea ce priveşte pregătirea şi organizarea alegerilor din Parlamentul European, sarcina revine BEC. Există şi prevederi care se referă la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). MAE asigură logistic procesul de votare. Ca să fie foarte clar”, a declarat Meleşcanu.

Asemenea personajului caragialesc (în scena numărării steagurilor) Meleșcanu face numărătoarea secțiilor de votare și îi iese.

Potrivit acestuia, au fost organizate 441 de secții “un număr dublu” față de anul 2007, după cum urmează: Italia 76 secții, Spania 50, Republica Moldova 36, SUA 31, Marea Britanie 29, Germania 25, Franța 17, Austria 9 și Belgia 8.

Ministrul a mai adăugat că, în data de 8 februarie, MAE a transmis o circulară la toate misiunile diplomatice prin care a cerut propuneri privind centrele de votare existente în străinătate şi dacă este cazul, suplimentarea numărului acestora: „am solicitat şi tuturor ambasadorilor ca propunerile să ţină seama de numărul de români (…) şi, în al doilea rând, să obţină de la autorităţi aprobarera de a deschide noi centre de votare”.

După părerea lui Teodor Meleşcanu, principala problemă legată de modul de desfăşurare a alegerilor a fost că, în loc de un singur scrutin, au fost două, existând trei buletine de vot, ceea ce „a grevat foarte mult timpul de vot”, triplându-l.

Precizările vin după ce, la alegerile din 26 mai, mulţi dintre cetăţenii români din diaspora nu au putut vota din cauza cozilor imense formate la secţiile de vot.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger