AcasăNewsPrinţul William: Îmi voi susține copiii dacă vor fi gay – vreau...

Prinţul William: Îmi voi susține copiii dacă vor fi gay – vreau să fie înțeles ca un lucru normal și cool (VIDEO)

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, spune că şi-ar susţine “în totalitate” copiii dacă ar fi gay, dar, în acelaşi timp, a recunoscut că ar fi îngrijorat din cauza “presiunilor suplimentare” la care ar fi supuşi.

Sursa foto Twitter

Ducele de Cambridge a făcut declaraţia miercuri, în timpul unei vizite la Albert Kennedy Trust din Londra, unde au fost dezbătute o serie de probleme cu care se confruntă tinerii din comunitatea LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer).

El a afirmat că s-a gândit la acest lucru de când a devenit părinte: “mi-aş fi dorit să fi trăit într-o lume în care acest lucru este normal şi cool, dar în mod special pentru familia mea şi poziţia în care suntem, nu sunt aşa de sigur”.

Ducele a afirmat că ar susţine “orice decizie” ar lua copiii săi, însă a adăugat: “mă îngrijorează, ca părinte, câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează”.

“Însă ţine de noi toţi să încercăm să schimbăm aceste lucruri şi să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului”, a adăugat acesta, potrivit BBC.

Prinţul William şi soţia sa, ducesa Catherine de Cambridge, care sunt căsătoriţi din aprilie 2011, au trei copii, prinţul Louis, în vârstă de 1 an, prinţesa Charlotte, în vârstă de 4 ani, şi prinţul George, în vârstă de 5 ani.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană