AcasăNewsPrintul olandez Johan Friso, ranit in avalansa din Austria, risca sa nu-si...

Printul olandez Johan Friso, ranit in avalansa din Austria, risca sa nu-si mai recapete cunostinta

Printul Johan Friso alaturi de sotia sa, Mabel, si cele doua fiice, contesele Zaria si Luana

Printul Johan Friso, al doilea fiu al reginei Beatrix a Olandei, surprins de o avalansa la Lech, in Austria, in urma cu o saptamana, risca sa nu-si mai recapete niciodata cunostinta, a anuntat un medic de la Spitalul universitar din Innsbruck unde acesta este internat.

Printul Johan Friso alaturi de sotia sa, Mabel, si cele doua fiice, contesele Zaria si Luana

„Nu putem spune cu certitudine astazi daca printul Friso isi va recapata vreodata cunostinta”, a spus Wolfgang Koller, reprezentant al spitalului, intr-o conferinta de presa. El a mai spus ca, daca printul va iesi din coma, refacerea neurologica ar putea dura luni, chiar ani.

In urma cu o saptamana, cel de-al doilea fiu al reginei Beatrix, printul Friso, in varsta de 43 de ani, a fost transportat cu un elicopter la sectia de terapie intensiva a Spitalului universitar din Innsbruck, dupa ce fusese blocat sub zapada circa 20 de minute, timp in care creierul sau nu a fost oxigenat. Din acest motiv, printul a stat in stop cardiac circa 50 de minute, timp in care a fost nevoie de reanimare – o durata considerata prea lunga de medici.

Dupa examenul medical de joi, medicii au stabilit ca lipsa de oxigen a provocat distrugeri masive in creierul pacientului.

Printul Johan Friso, fratele printului mostenitor Willem-Alexander, este casatorit din 2004 cu Mabel Wisse Smit, are doua fiice, Luana, in varsta de 6 ani, si Zaria, in varsta de 5 ani, si locuieste cu familia sa la Londra. Guvernul olandez nu i-a aprobat casatoria, iar din acest motiv printul nu mai face parte oficial din casa regala olandeza. Totusi, mama si fratele sau s-au aflat alaturi de print in aceste zile si in prezent se cauta o clinica specializata unde acesta va fi ingrijit.

author avatar
Ciprian Purice
416 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger