AcasăNewsPrintul Felipe a devenit rege in miez de noapte

Printul Felipe a devenit rege in miez de noapte

Milioane de spanioli au iesit, ieri,  in strada pentru a-si aclama noul suveran dupa ce, la miezul noptii, regale Juan Carlos a predat tronul fiului sau, Printul Felipe. Marile bulevarde din Madrid au fost blocate iar 7000 de politisti au intarit un dispozitiv de securitate impresionant.

Sperantele spaniolilor se indreapta catre noul suveran.

Cu cateva ore inainte de ceremonie, Printul de Asturia a sosit la Palatul Zarzuela impreuna cu tatal sau, cu sotia Letizia si cu cele doua fiice, Leonor si Sofia. In timp ce spaniolii strigau ”vivas”  Felipe s-a urcat intr-un Rolls-Royce blindat (responsabilii cu securitatea au exclus varianta ca printul sa foloseasca o masina decapotabila) si a pornit spre palatul Congresului, unde il asteptau 350 de deputati si 250 de senatori . Dupa juramantul oficial, printul a devenit Felipe VI, regele Spaniei, moment in care tot Congresul a aclamat ”Traiasca Regele! Traiasca Spania!”

”Unitate si stabilitate”

Familia regala isi saluta supusii.

Noul suveran a facut apoi un mesaj public in care a subliniat ca ”monarhia reinnoita trebuie sa fie motorul coeziunii spaniolilor”. ”Unitate, stabilitate, alaturare”, au fost cuvintele de ordine ale discursului fondator al noului suveran.  Felipe VI si-a imbratisat apoi sotia. Intoarcerea la palat s-a facut intr-un Rolls-Royce decapotabil, de data aceasta, traseul fiind strabatut in 45 de minute, veritabila comuniune cu multimea care-l aclama. Intrarea in palat s-a facut in acordurile imnului Spaniei, pe fondul a 21 salve de tun.

Felipe VI a mers cu o masina decapotabila, in uralele multimii.
author avatar
Tudor Borcea
604 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger