AcasăNewsPrintul Charles va colabora cu statul roman pentru promovarea Carpatilor

Printul Charles va colabora cu statul roman pentru promovarea Carpatilor

Ministerul Turismului elaboreaza o strategie cu reprezentantii Printului Charles in scopul promovarii turismului in Carpati.

foto: ziarmm.ro

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului elaboreaza o strategie impreuna cu reprezentantii Printului Charles in scopul promovarii turismului in Carpati. Potrivit ministrului Turismului, Eduard Hellvig, citat de TVRInfo, in acest scop a avut loc o intrunire saptamana trecuta, atunci cand un reprezentant al Printului Charles  a sosit la Ministerul Turismului.

” Au fost discutii, se realizeaza o strategie la nivel guvernamental, inca o data s-a demonstrat ca nu trebuie sa inventam lucruri noi, ci trebuie sa utilizam ce exista ca resursa de dezvoltare si de promovare a Romaniei. Nu trebuie sa reinventam roata, avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nisa, de turismul cultural, de lucruri care exista aici – traditii, cultura, care ne stau la indemana si trebuie sa le utilizam”, a spus Hellvig.

Totodata, ministrul a precizat ca parteneriatul vizeaza atat promovarea Carpatilor, cat si proiecte punctuale. „Acest parteneriat tine in primul rand de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpatilor, pe de o parte, iar pe de alta parte de initierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic pana la promovarea unor regiuni turistice in zona rurala, de la asigurarea finantarii pe infrastructura de turism – aici vorbesc de reabilitare de drumuri – infrastructura in interiorul regiunilor promovate”, a spus el.

Ministrul Eduard Hellvig  a mai precizat ca e posibil ca in viitorul apropiat sa discute pe aceasta tema personal cu Printul Charles.

„Din cate stiu, din discutiile avute cu consilierul Printului Charles, in luna iulie acesta va veni intr-o vizita privata in Romania, vom conveni, daca se impune si va exista timp, sa ne intalnim. Daca nu, colaborarea va exista in continuare si cu fundatia Printului Charles si cu consilierul Printului Charles, care se afla permanent in Romania si colaboreaza cu autoritatile locale”, a declarat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger